Oblíbené příběhy pro dospělé začínají slovy: „Bylo nebylo, založili jsme pivovar…“
Pojďte okoštovat umění sládka
Pavla Palouše, který vaří pivo v pivovaru Cobolis Ládví. Ten vznikl na přelomu let 2017 a 2018 kompletní přestavbou původní restaurace, ze které se stal moderní podnik s pivovarem v suterénu,
s kavárnou a pekárnou. A o tom, že to tu šlape, si na střechách
cvrlikají všichni pražští vrabci – však také zdejší pivo už v roce
2019 získalo titul Nejlepší pivo v Praze a chlubí se dalšími oceněními.
Zlatá medaile za světlý ležák z degustační soutěže při Slunci ve skle 2018 v Plzni, ocenění z Jarní ceny českých sládků, Pivní pečeti
nebo z Padochova |
Proč Cobolis
[kobolis]? Název přejal pivovar z latinského označení obce
Kobylisy (Cobolisz).
Exkurze a posezení
v restauraci
Kromě hodinové exkurze, během které se dozvíte více o výrobě zdejších piv, se těšte i na jejich
ochutnávku a následně na dvouchodovou večeři, u které
můžete probrat všechny dojmy. V menu je škvarková pomazánka a vepřová líčka na pivě. A domů nepůjdete s prázdnou! Hlavu
budete mít plnou informací a zážitků, ruce zase plné piva –
odnesete si dvě lahve.
Co se tu vaří a čepuje? Na čepu mají vždy desítku, dvanáctku a APA Nevadu,
pšenici, Stout, IPA, NEIPA, Sour a třeba Brut IPA nebo další piva
například anglického stylu. Přečtěte si více o pivovaru.
Pivo vaří od května 2018. Varna je třínádobová o objemu 20 hl.
Spilku a sklep tvoří 10 CKT, z toho 4× 40 hl a 6× 20 hl. V této
podobě by měl být pivovar schopný vystavit kolem 4000 hl piva za rok. |
Tip: Zdejší pekárna peče z pivovarských surovin. Co
takhle vzít si domů i pecen chleba?