Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

300gramové holandské sýry: jubilejní gouda nebo dvouletý Oude Meije

5,0 / 5 Boutigue Gurmán Ostrava  (mapa) 202 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Boutigue Gurmán

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

5,0

objevila jsem úžasný obchod se skvělým personálem a ojedinělou nabídkou. Budu se ráda vracet (už se…

Marie
Sýry z holandské oblasti Noor-Holland
Vyrobené tradiční metodou, čerstvě ukrojené
Gouda je jemná, Oude Meije příjemně slaný
Varianty (2)
Sýry z holandské oblasti Noor-Holland
Vyrobené tradiční metodou, čerstvě ukrojené
Gouda je jemná, Oude Meije příjemně slaný

Jak oslaví holandská sýrárna 100. narozeniny? Jubilejní goudou!

Přesně tak se zachovala sýrárna v Lutjewinkelu a je z toho velká událost překračující hranice Holandska. Třeba až do prodejny Boutique Gurmán, která vám tento jubilejní sýr nabízí. A kromě něho ještě vyhlášený Oude Meije, kterému zdejší zákazníci neřeknou jinak než „ferrari mezi sýry.“

Jubilejní Lutjewinkel  

Tuto výroční goudu, která zrála 9 měsíců, byste si neměli nechat ujít, protože se vyrábí v limitovaném množství a navíc vyhrála cenu za nejlepší sýr typu gouda za rok 2017 na festivalu v Amsterodamu. Boutique Gurmán doporučuje dát si ji pěkně nakrájenou k vínu, ideálně k červenému, v kuchyni ji pak využijete i na zapékání či do omáček.

Zajímavost: Vysoký obsah minerálů, mléko pochází od krav pasoucích se výhradně na pastvinách.

Dvouletý sýr Oude Meije

Jde o limitovanou edici holandské goudy. O klasiku z řad přestárlých sýrů, který Holanďané prostě milují. Pochází ze staré vesničky Oude Meije, podle které nese i jméno. Tamní lidé ho prý jedí úplně ke všemu. S trochou nadsázky se dá říct, že si na něm pochutnávají od kolébky až po stáří.

Sýr je perfektní teprve tehdy, když v něm proběhne krystalizace, tedy v době, kdy se v něm začnou tvořit malé bílé krystalky soli. Podle nich výrobci poznají, že je sýr zralý a připravený k expedici. Jeho chuť je unikátně pikantní, ale díky době zrání s tóny ořechů

Nahoru