Návštěva restaurace, kde připravují samé dobroty, naráží pouze na jediný problém. Často nevíte, jakému jídlu dát přednost. Vyřešte toto dilema jednoduše: dopřejte si menu hned o 7 chodech.
Navštivte restauraci MG, která
byla v roce 2017 vyhlášena 3. nejlepší mimopražskou restaurací
v ČR, a dopřejte si zde pestré 7chodové menu pro jednu či
dvě osoby.
V romantickém prostředí se skvělou obsluhou se pokocháte nejen
reprezentativním interiérem a krásným výhledem na panorama přilehlého
malého letiště, ale především otevřenou kuchyní, kde můžete sledovat
při práci kuchaře Miroslava
Grusze, který vařil s kuchaři oceněnými michelinskou
hvězdou.
Po škole začínal v pražském hotelu Renaissance, kde
získával první kuchařské zkušenosti pod vedením Zdeňka Pohlreicha. Po 5
letech zamířil do svého prvního zahraničního angažmá – Marriottu
v Zürichu.
Po návratu nastoupil do kuchyně restaurace Allegro v hotelu
Four Seasons. Tady se postupně potkal s absolutní špičkou světové
gastronomie Vitem Mollicou a Andreou Accordim, s ním byl také u toho, když
Allegru získalo michelinskou hvězdu, první v Česku a bývalé střední
Evropě vůbec. Tam se také seznámil více s italskou kuchyní, která mu tak
učarovala, že se rozhodl zdokonalit na místě, v Restaurantu Palagio hotelu
Four Seasons ve Florencii opět po boku Vita Mollicy v obou případech jako
jeden ze zástupců.
Po návratu do Čech strávil 4 roky v pražském hotelu
Augustine ze světového řetězce Rocco Forte Hotels, kde se postupně
propracoval na pozici executive chefa a spolupracoval s Jeffem Blandem, Lee
Streatonem či Markem Hixem. Na své pozici vedl tým 20 kuchařů
a posbíral různé ocenění. Příkladem je třetí nejlepší fine dining
restaurace v Praze v ročence magazínu EURO a S. Pellegrino a Acqua Panna
v roce 2013.
Poslední 2 roky jste ho mohli potkávat v pražské
restauraci Aromi (známého ambassadorra italské gastronomie Riccarda Lucque),
kde jako head chef mohl naplno uplatnit své zkušenosti ze zahraničí
i kreativitu a cit pro suroviny a jejich kombinace. (Ocenění Bib Gourmand od Michelin guide – kvalitní dobré jídlo za dobrou cenu).
Otevření vlastní restaurace nesoucí jeho jméno je tak
logickým vyvrcholením jeho bohaté profesní kariéry.
Restaurace reprezentuje italskou a českou kuchyni s důrazem na kvalitní, čerstvé a lokální suroviny. Díky tomu je
právem doporučována mezinárodním hnutím Slow food. Připravují zde
zejména pokrmy z čerstvých ryb, mořských plodů, výběrových mas a domácích těstovin. Vinné menu obsahuje přes 190 druhů
vín, některá můžete ochutnat i po sklence, a to díky unikátní metodě Coravin.
Restaurace MG se nachází blízko sjezdu z dálnice z Prahy, a pokud sem
pojedete zdaleka, můžete využít možnost ubytování v přilehlých
apartmánech. Voucherem do restaurace uděláte radost nejen sobě, ale
i někomu blízkému, kdo holduje dobrému jídlu.