
Termín
V ceně
1 osoba
Kurz vaření ve Food Atelieru na téma Ryby a dary moře pro 1 osobu
- Naučíte se:
- Vykosťovat ryby
- Připravit lososa à la Yanick s kedlubnovou šťávou
- Udělat salát z tygřích krevet, guacamole a marie rose dip
- Uvařit rybí polévku bouillabaisse z Francie
- Petrželové pyré, dýňové pyré, mangold
- Upéct čokoládový mousse s malinovým dipem
- Termín kurzu: 23. 10. 2019
- Délka kurzu: 5 hodin (17.00–22.00)
- Certifikát od šéfkuchaře Davida Valíčka
- Suroviny
- Zapůjčení vybavení na vaření
Všechny výsledné pokrmy i sníte. Včetně párování nápojů.
- Rezervace: zakoupením voucheru máte automaticky rezervované místo na vybraném termínu kurzu.
- Svoji účast ale potvrďte na mailu info@foodatelier.cz nejpozději den před termínem kurzu zasláním kódu voucheru a kontaktu na vás.
Voucher není možné stornovat ani refundovat.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
V ceně
1 osoba
Kurz vaření ve Food Atelieru na téma Moderní bezmasá kuchyně pro 1 osobu
- Naučíte se:
- Udělat falafel s rukolovým špenátem a granátovým jablkem
- Uvařit polévku z pečených rajčat a paprik s bazalkou
- Připravit nudle z cukety s avokádovým pestem
- Dhal ze zelené čočky s máslovou dýní a černou rýží
- Upéct limetkový koláč
- Termín kurzu: 6. 11. 2019
- Délka kurzu: 5 hodin (17.00–22.00)
- Certifikát od šéfkuchaře Davida Valíčka
- Suroviny
- Zapůjčení vybavení na vaření
Všechny výsledné pokrmy i sníte. Včetně párování nápojů.
- Rezervace: zakoupením voucheru máte automaticky rezervované místo na vybraném termínu kurzu.
- Svoji účast ale potvrďte na mailu info@foodatelier.cz nejpozději den před termínem kurzu zasláním kódu voucheru a kontaktu na vás.
Voucher není možné stornovat ani refundovat.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Věděli jste, že i kuchaři mají své ateliéry? Na rozdíl od těch malířských však nevoní terpentýnem, ale skvělým jídlem.
V uvolněné atmosféře Food Atelieru vás v 5hodinovém kurzu šéfkuchař David Valíček naučí vše potřebné. V Davidově gastronomii se snoubí tradiční česká kuchyně s moderní gastronomií i asijskými vůněmi. Na výběr máte 2 kurzy, kde se naučíte připravovat ryby a dary moře či vařit moderně a pestře bez masa.

Co se v kurzu naučíte
V malé skupince maximálně osmi osob začnete prohlídkou rozsáhlých prostor Compress Hall a servisem v podobě kávy, čaje, vytříbeného vína nebo kvalitní whiskey. Prohlídku zakončíte v prostoru samotné kuchyně, kde na vás již budou čekat veškeré suroviny.
Krok po kroku si projdete připravované menu a detailně se seznámíte s jednotlivými ingrediencemi. Pak vás čeká jen stručné poučení o bezpečnosti práce a můžete začít. Menu má několik chodů a každý z nich budete bezprostředně po uvaření společně degustovat.
Po finální ochutnávce bude prostor pro dodatečné prozkoumání všech receptů na tabuli a společné focení. Sladkou tečkou na závěr bude soutěž v prezentaci jídla a jeho následné nafocení. Budete odcházet naplněni nejen jídlem, ale i dojmy z výjimečného zážitku v krásném prostředí ve společnosti zapálených šéfkuchařů.
Čerpejte zkušenosti u profesionála
Inspiraci a kreativní vhled získal šéfkuchař Food Atelieru při práci ve světoznámých restauracích po celém světě, například v hotelu Burj al Arab v Dubaji, v restauraci Fig and Oliv na Manhattanu, v KPMG u Michellinského kuchaře Stacey Harrise nebo v londýnské Berners Tavern u šéfkuchaře Jasona Athertona.
Food Atelier je zhmotněním snu Davida Valíčka: vařit pro malý počet hostů, plně se jim věnovat a podělit se o chutě, které poznal na cestách. Zároveň doufá, že se v Compress Hall spojí špičkoví kuchaři severní Moravy a Slezska a budou dále inspirovat další kuchaře – nejen ty mladé – pro vášeň ke gastronomii.
Kurz v prostorách s unikátní atmosférou
Compress Hall je nejstarší zachovanou budovou národní kulturní památky Dolu Hlubina (součást Dolních Vítkovic). Pochází z 50. let 20. století a po ukončení průmyslového využití přešla stavba několika úpravami. Spolu s okolními budovami se Compress Hall umístila na přední příčce ankety Stavba roku 2015.
