Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.
Kurzy vaření ve Food Atelieru: ryby a dary moře, moderní bezmasá kuchyně i dezert
Nenechte si ujít nové nabídky podniku Food Atelier
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornit na nové nabídkyNenechte si ujít nové nabídky podniku Food Atelier
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornit na nové nabídkyPřihlášením k odběru vyjadřujete souhlas s podmínkami užití Slevomat.cz. Přečtěte si také informace o tom, jak zpracováváme osobní údaje.
Upozornění nastaveno
Přehled nabídky
Zobrazit všechna hodnocení
Věděli jste, že i kuchaři mají své ateliéry? Na rozdíl od těch malířských však nevoní terpentýnem, ale skvělým jídlem.
V uvolněné atmosféře Food Atelieru vás v 5hodinovém kurzu šéfkuchař David Valíček naučí vše potřebné. V Davidově gastronomii se snoubí tradiční česká kuchyně s moderní gastronomií i asijskými vůněmi. Na výběr máte 2 kurzy, kde se naučíte připravovat ryby a dary moře či vařit moderně a pestře bez masa.
Co se v kurzu naučíte
V malé skupince maximálně osmi osob začnete prohlídkou rozsáhlých prostor Compress Hall a servisem v podobě kávy, čaje, vytříbeného vína nebo kvalitní whiskey. Prohlídku zakončíte v prostoru samotné kuchyně, kde na vás již budou čekat veškeré suroviny.
Krok po kroku si projdete připravované menu a detailně se seznámíte s jednotlivými ingrediencemi. Pak vás čeká jen stručné poučení o bezpečnosti práce a můžete začít. Menu má několik chodů a každý z nich budete bezprostředně po uvaření společně degustovat.
Po finální ochutnávce bude prostor pro dodatečné prozkoumání všech receptů na tabuli a společné focení. Sladkou tečkou na závěr bude soutěž v prezentaci jídla a jeho následné nafocení. Budete odcházet naplněni nejen jídlem, ale i dojmy z výjimečného zážitku v krásném prostředí ve společnosti zapálených šéfkuchařů.
Čerpejte zkušenosti u profesionála
Inspiraci a kreativní vhled získal šéfkuchař Food Atelieru při práci ve světoznámých restauracích po celém světě, například v hotelu Burj al Arab v Dubaji, v restauraci Fig and Oliv na Manhattanu, v KPMG u Michellinského kuchaře Stacey Harrise nebo v londýnské Berners Tavern u šéfkuchaře Jasona Athertona.
Food Atelier je zhmotněním snu Davida Valíčka: vařit pro malý počet hostů, plně se jim věnovat a podělit se o chutě, které poznal na cestách. Zároveň doufá, že se v Compress Hall spojí špičkoví kuchaři severní Moravy a Slezska a budou dále inspirovat další kuchaře – nejen ty mladé – pro vášeň ke gastronomii.
Kurz v prostorách s unikátní atmosférou
Compress Hall je nejstarší zachovanou budovou národní kulturní památky Dolu Hlubina (součást Dolních Vítkovic). Pochází z 50. let 20. století a po ukončení průmyslového využití přešla stavba několika úpravami. Spolu s okolními budovami se Compress Hall umístila na přední příčce ankety Stavba roku 2015.