Lávový kámen na rovnoměrné grilování bez připalování: kovový rám, 2 rozměry

4,5/5 Grillstone.cz Doprava zdarma 3 zákazníci
Varianta: Podívejte se na další variantu
40 × 30 cm, výška 2 cm
Můžete zakoupit max. 5 voucherů na osobu.

V ceně varianty:

Grilovací kámen s nerezovým rámem

  • Rozměry: 2 × 40 × 30 cm (v × š × h)
  • Váha: 7,5 kg
  • Kovový rám z potravinářského nerezu 

Doručení:

DPD
Zdarma (6 prac. dní)

Doručuje obchod:

grillstone.cz
info@centrumkamen.cz
+420 281 863 429

Rychlý obchod. Zboží odpovídá popisu i fotografii. Již jsme i vyzkoušeli a jsme velmi spokojeni.

Iva
Vhodné na el. i plynový hořák, přímý oheň i uhlí
Lávu těží v blízkosti sopky Etny
Zpracovává česká kamenická dílna

Doba kamenná je zpět. Volejte třikrát: Láva! Láva! Láva!

Připravte si dobroty na grilovacím kameni Grillstone, na kterém se vám, na rozdíl od klasického roštu, nestane, že by se klobásky či steaky připekly nebo dokonce vysušily. Kámen je vyrobený z lávy, která se těží v blízkosti Etny na Sicílii, precizní zpracování pak zaštiťuje tradiční česká kamenická dílna. 

Kámen je velký 40 × 30 cm a na výběr jsou dvě tloušťky: 3cm kámen je déle teplý, 2cm je zase rychleji rozehřátý (oběma to trvá kolem deseti minut). 

Grillstone můžete umístit jak na elektrický či plynový hořák, tak i na přímý oheň nebo dřevěné uhlí.

A ještě jedna vychytávka pro snadnou manipulaci: Kámen je opatřený kovovým rámem z potravinářského nerezu, který je chemicky nezávadný. Přesně na něj sedí, takže nehrozí vyklouznutí. Při grilování se nerozžhaví, přesto se doporučuje použít ochranné rukavice.

Výhodou originálního a původního magmatického materiálu je, že na rozdíl od žulových či mramorových náhražek nepraská a je zcela zdravotně nezávadný. Při přípravě pokrmů docílíte stejnoměrné tepelné úpravy, jídlo přitom není v přímém kontaktu s ohněm a nehrozí tedy vznik karcinogenů. Na přední straně kamene je drážka na odtok přebytečného tuku.

Tip na recept: Lávový burger

Budete potřebovat:

  • Mleté hovězí maso (min. 20% tučnost)
  • Kremžská hořčice
  • Worchesterová omáčka
  • Česnek
  • Šalotka
  • Mletý pepř
  • Hrubá sůl

Postup:

  • K masu přidáme pár lžic kremžské hořčice, worchesterovou omáčku, prolisovaný česnek, najemno mletou šalotku a podle chuti sůl a pepř. Pořádně prohněteme rukama a necháme chvilku odležet při pokojové teplotě. Vytvarujeme burgery o výšce cca 2 centimetry a s průměrem o maličko větším, než je bulka.
  • Lávový kámen rozehřejeme na grilu, potřeme olejem a pokládáme na něj vytvarované burgery. Mírně je uprostřed přitlačte rukou. Zamezíte tak jejich vyboulení. Po propečení z jedné strany je otáčíme kleštěmi nebo lopatkou. Po propíchnutí vidličkou by se uvolnila všechna šťáva. Dobrou chuť!
  • Náplň samotné bulky necháme na vaší fantazii.  

Adresa pro případné vrácení zboží:

Grillstone.cz, Broumarská 359, Praha 14, 198 00

1 989 Kč
od 1 499