I když má někdy i konzumace pizzy přímo z krabice, vlašského salátu z papíru či třeba domácího guláše rovnou z hrnce své kouzlo, dokonalý požitek z jídla se dostaví jedině, je-li esteticky prezentováno.
Že člověk jí taky očima, je známá věc. Hezky naservírovaný pokrm
oceníme nejen v restauraci, ale i při domácím vaření. V dnešní době
je navíc důležité umět výsledný produkt kulinářského snažení
zachytit a sdílet na sociálních sítích (ať už z profesních či čistě
soukromých důvodů).
Právě proto je zde pro vás šestihodinový kurz
foodstylingu, při němž si výše zmíněné dovednosti
osvojíte. Kurz se koná v Hotelové škole Plzeň Skrvňany, kde si pod taktovkou Filipa Vracovského – vyhlášeného
plzeňského šéfkuchaře – nejprve uvaříte jídlo
z české kuchyně, a následně vás bude Bohumil
Rydrych, který je držitelem ocenění Restauratér roku
2017 Asociace hotelů a restaurací, učit, jak pokrm skvěle
naaranžovat, vyfotit a výsledné snímky zpracovat a použít na sociálních
sítích.
Restauratér roku 2017 AHR ČR
historicky první držitel ocenění Trenér kvality
služeb II. stupně Ministerstva pro místní
rozvoj
lektor Akademie Hotelnictví v Plzni v oblastech Food
Styling, Technika obsluhy služeb, Stolničení
odborný poradce a mystery shopping v gastronomii
|
Všechny suroviny a potřebné vybavení budete mít k dispozici
v rámci kurzu, potřebovat s sebou budete jen dobrou náladu a mobil
s kvalitním fotoaparátem či zrcadlovku. Na jídle, které si během výuky připravíte, si na závěr samozřejmě také budete moci pochutnat.
Kurzu se bude účastnit 10–15 osob a na jeho konci
obdržíte certifikát o absolvování. Kurz foodstylingu je
vhodný pro začínající kuchaře, kuchaře z restauračních
zařízeních a všechny milovníky jídla.