Zdravý duch hledá zdravé tělo. Zn. žádný smažák ani hranolky.
Nahlédněte pod pokličku indické kuchyně, naučte se vařit základní
recepty a dosáhněte skrz jídlo zdraví, spokojenosti a harmonie. Jak na to
vám odhalí Úvodní kurz
kultury vaření: indická kuchyně a jóga, který vede David
Hornof.
David s vámi projde základní recepty a kulturu, která je oživuje.
Recepty jsou sice důležité, ale mnohem důležitější je kultura vaření a kultura samotného kuchaře, který jídlo připravuje.
Co budete vařit a ochutnávat
- přepuštěné máslo ghí: základ všeho, elixír života
- pražená sladká krupice halva: proč je důležité jíst sladké a mastné jako první
- kořeněné hlavní jídlo sabdží: důležitost organické zeleniny a koření
- kičerí: výživná luštěninovo-rýžová kaše nastolující a vyvažující trávení
Příprava organismu na trávení a kultura vaření
Na kurzu nacvičíte speciální cviky (vadžrásána), dýchání
(kapálabháti) a krije (agnisára), které pomáhají k povzbuzení trávení
a každodennímu zdravému naladění organismu.
Také se dozvíte:
- Smysl vaření a jedení
- Proč používat čerstvé, domácí, organické, veggie suroviny
- Význam koření a manter
- Kdy jíst a kdy nejíst: rytmus a umění půstu
- Co pít: ušnodaka, různým stupněm převařená voda
- Proč při vaření neochutnávat
- Jak servírovat: bandhara
- Co je přiměřená kvantita: alpahár
- Jak vytvořit správnou chuť a jak s ní pracovat
Kdy a kde
Kurzy se vypisují průběžně během týdne:
- pondělí 18.00–20.30
- středa 18.00–20.30
- sobota 10.00–12.30
- nebo individuálně podle domluvy
Kurzy probíhají v krásném domácím prostředí u parku Podvinný mlýn
v blízkosti stanice metra B Českomoravská. Prostory mají výjimečnou
atmosféru i díky tomu, že se v nich od samé kolaudace vaří pouze
jógově, organicky a cvičí denně vzácné pokročilé jógové techniky.