Kvíz: Otestujte, jak se vyznáte ve zvířecí říši

Kvíz: Otestujte, jak se vyznáte ve zvířecí říši

Pavel Fukar 5. 5. 2020 Sdílet

Vyznáte se ve zvířecí říší? Vezměte si papír, tužku a pusťte se do 10 záludných otázek. Máte paměť jako slon a vybavíte si znalosti z hodin biologie? Jste chytří jako lišky a vše si odvodíte? Anebo vaše mozkové závity tentokrát nepředeženou ani lenochoda?

1. Na jakém ostrově žijí lemuři?

a) Madagaskar

b) Srí Lanka

c) Mauricius

Správná odpověď

2. Jak dlouhý má dospělá žirafa jazyk?

a) 20 cm

b) 30 cm

c) 45 cm

Správná odpověď

3. Umí tygři plavat?

a) Ne, vody se bojí jako jákákoli jiná kočka

b) Pouze ti, kteří jsou chovaní v zajetí

c) Ano, koupání mají dokonce rádi

Správná odpověď

4. Jakou rychlostí dokáže běžet medvěd hnědý?

a) 25 km/h

b) 45 km/h

c) 65 km/h

Správná odpověď

5. Kolik hodin denně prospí samec lva?

a) 10 hodin

b) 15 hodin

c) 20 hodin

Správná odpověď

6. Kolik procent koní Převalského žijících na světě v zoo i volné přírodě má pražského předka?

a) 70 %

b) 85 %

c) 100 %

Správná odpověď

7. Jak dlouho vydrží hroch pod vodou?

a) Vůbec, hroch musí nad hladinou vždy nechat alespoň nosní dírky

b) 25 minut

c) Hodinu i déle

Správná odpověď

8. Kolik měřil podle Guinessovy knihy rekordů největší krokodýl na délku?

a) 6,17 m

b) 8,54 m

c) 10,78 m

Správná odpověd

9. Jakou barvu má zebra?

a) Bílou s černými pruhy

b) Černou s bílými pruhy

c) Černo-bílou

Správná odpověd:

10. Jak dlouho obvykle vydrží jedna surikata na stráži, než ji vystřídá další?

a) 15 minut

b) 1 hodinu

c) 3,5 hodiny

Správná odpověď

Výsledek:

Správné odpovědi: 1. a), 2. c), 3. c), 4. b), 5. c), 6. a), 7. b), 8. a), 9. b), 10. b)  

10–8 bodů: Bravo! O přírodě byste mohli přednášet i Davidu Attenboroughovi.

7–4 body: Pěkná práce, ale… pořád je co zlepšovat. Co takhle si sem tam otevřít nějakou tu knížku o zvířátkách?

3–0 bodů: Jaj! Tady by to chtělo na znalostech trochu zapracovat. Jen co se otevřou brány zoo, chtělo by to vyrazit na menší poznávačku. Nebo se dokonce stát chovatelem…?

Podívejte se, kam za zvířátky

Pavel Fukar

Pavel Fukar

Mám rád čtení, psaní, jen to počítání mi moc potěšení nepřináší. Vždycky se s chutí kouknu na fotbal, basket, hokej, atletiku, šipky… vlastně na libovolný sport. Chodím do kina, divadla a taky na dlouhé procházky do lesa, když je zrovna čas. Zajímají mě auta (přestože neřídím), mobily a počítačové hry. Nesnáším výšky a vysávání.