Jak jsem byla v Kataru a proč bych hned jela zpátky

Jak jsem byla v Kataru a proč bych hned jela zpátky

Kristýna Kohoutová 15. 9. 2019

Chorvatsko, Itálie, Španělsko, pokud chceme trochu exotiky, tak Bali nebo Thajsko. To jsou místa, kam se na dovolenou jezdí běžně. Ale Katar? Sama od sebe bych si asi neřekla, že je to super místo na dovču. A víte co? Je! Měla jsem možnost se o tom přesvědčit, když mě do hlavního města, Dauhá, slevomatí CK Zanzo vyslalo na fam trip, kterej pořádaly Qatar Airways ve spolupráci s Marriott HotelsDiscover Qatar.

Cestování a covid-19: Při cestování do zahraničí mohou pro turisty platit určitá pandemická omezení. Mějte na paměti, že se situace stále vyvíjí, pro podrobné informace sledujte web Ministerstva zahraničních věcí.

Pozn. red.: Co nemají některý fotky na kvalitě, to mají na autentičnosti. V tom vedru se nám totiž pořád zamlžovala čočka :-))

Ukažte mi hotely v Dauhá

Už cesta letadlem se mnou málem švihla

Letěli jsme s Qatar Airways a bylo to něco. Na sedačkách na nás čekal polštář a deka, dostali jsme najíst, napít a všichni byli moc milí. Každá sedačka má svoji obrazovku, kde se můžete koukat na film nebo poslouchat hudbu. Taky na palubě nabízí tisk, tak jsem si vzala New York Times a cítila se důležitě. Jídlo a pití je samozřejmě v ceně letenky a kromě kafe, džusů a vody si můžete dát třeba i gin nebo whisky.

Ještě o level lepší je to v business class, kde máte pohodlí jako doma, neustále se o vás někdo stará (což je ještě lepší než doma) a sedačka jde sklopit až do polohy postele. Já celej život cestuju s nízkonákladovkama, takže tohle pro mě bylo, jako byste mě posadili z Trabanta do Lamborghini. WOW!

Co skrývá Dauhá? Top hotely a vynikající jídlo

V Dauhá jsme stihli omrknout hotely Sharq Village & Spa, St. Regis, JW Marriott, Ritz Carlton a Sheraton. Všechny byly luxusní a ať už si vyberete jakkoliv, nemůžete šlápnout vedle. V nabídce CK Zanzo jsou zatím tři z nich – Sharq Village & Spa, St. RegisSheraton. Na recepci jsou vždycky vstřícní a zařídí pro vás první poslední, v extrémně pohodlných postelích se spí jako v pohádce, luxus je všude okolo a občas se budete muset štípnout, jestli se vám to nezdá.

A jídlo? Jídlo je naprosto dokonalý. U bufetů si vyberou všichni – milovníci potvůrek z moře vytažených, vegetariáni i ti, co mají v oblibě kuře. Určitě zkuste jehněčí, který tu umí připravit přímo božsky. Za celou dobu se nestalo, že by někde bylo jídlo špatný (ale na ulici jsme nic nezkoušeli).

Tip: Ve všech hotelech vám rádi připraví svatbu nebo líbánky snů. To by bylo něco, že?

Zaujalo mě: Hotel Sheraton byl vůbec první moderní budovou, kterou v Dauhá postavili. 1973 se začalo stavět, 1982 se otevřelo. Když si vezmu, jaká pecka je to i dneska, tenkrát to muselo bejt úplně jako z jiný planety. Pro mě osobně měl tenhle hotel největší kouzlo.

To je jízda! Po dunách, na lodi i na velbloudovi

V kterýmkoliv hotelu vám ochotně domluví nebo pomůžou zařídit výlet. My vyrazili do pouště jezdit po dunách. Zdálo se to jako pohodička, ale ve skutečnosti je to parádní adrenalin. Sedla jsem si úplně na zadní sedadla 7místný obří Toyoty, protože jsem nevěděla, že tam to nejvíc háže. Až když mě chlapi začali obdivovat, jaká jsem odvaha, že mě čeká něco velkýho, dostala jsem strach.

S první dunou jsem vypískla jak malá, ale pak mi to bylo blbý, tak jsem se statečně držela a užívala si ten adrenalin. Za volantem seděl ochotnej pán, kterej nás na začátku uklidnil: „Kdybyste se báli, tak řekněte. A já přidám!“ a na konci obohatil moudrem: „Za ty roky ježdění jsem přišel na jednu věc. Poušť je plná písku.“ Tak třeba na něj taky natrefíte. V poušti se můžete projet i na velbloudech, ale na to už jsem si netroufla, tak jsem se s nima aspoň vyfotila.

Po totálním suchu na poušti vyrovnejte skóre mokrou vodou a svezte se tradiční lodí Dhau. Vybrat si můžete 30minutovou nebo hodinovou jízdu kolem pobřeží (viděla jsem ale i lodě, co jezdily na Banana Island), pustí vám hudbu a budete se kochat. Doporučuju jet v noci, když je všechno rozsvícený, má to potom úžasný kouzlo.

Národní muzeum – expozice i interaktivní zábava

Když už jste v Dauhá, je skoro povinnost zajít do novýho a skvělýho národního muzea, který tady otevřeli nedávno. A víte, kdo jim to sem přijel otevřít? Nevíte? Já vám to řeknu. Victoria Beckham a Naomi Campbell. Nic? Tak přidám ještě jedno jméno: Johnny Depp. Johnny. Depp. Johnny ježišmarja Depp! Takže pokud byste tam nechtěli jít kvůli tomu, že je to fakt promakaný interaktivní muzeum, který postavili podle pouštní růže a ve kterým jsou super expozice o historii i současnosti Kataru, běžte kvůli tomu, že ještě před pár měsíci tudy chodil tenhle pirát z Karibiku.

Vodní radovánky u moře i ve wellness

Dobrá zpráva je, že k bazénu i na pláž k moři si bez problémů můžete vzít normální plavky, a to dokonce i dvoudílný. Ve všech hotelech je bazén, wellness, ve většině i fitko, takže můžete být aktivní, jak jen se vám zlíbí. Koupání je tu skvělý – voda po celej rok nejde pod 20 stupňů, v létě se vyšplhá klidně na něco málo přes 30, pak je to opravdu kafe a nikterak vás to nezchladí. Na plážích je příjemnej písek, lehátka a slunečníky, v resortech vám u bazénů pak kromě osušky dají i parádně vychlazenou vodu.

Kompletní nabídka exotických dovolených

Sečteno podtrženo: SKVĚLÝ!

Pár doporučení:

  • Pokud nefandíte vedru, jeďte sem mimo léto.
  • Mějte zakrytý ramena a kolena, nenoste vyzývavý výstřihy.
  • Mějte s sebou klobouk nebo šátek na hlavu.
  • Pořádně se namažte (aspoň krémem).
  • Pijte hodně vody. 

Jak se vám článek líbil?

Kristýna Kohoutová

„Ráda píšu a ráda piju víno…“ Tak tady můj medailonek začínal, když jsem ještě něco vydržela. Teď jsem nucená ho aktualizovat na: Ráda píšu a ráda si jednou za týden cucnu decky vína. Baví mě taky zpěv, cestování, knížky (jednoho dne dopíšu tu svoji) a slepice. Žiju v Praze, ale krev mám pořád jihočeskou, a tak se domů, do Budějc, ráda vracím. Víc mě najdete na @kristynakohout

Zaujal vás článek? Tohle se vám bude líbit!

Nahoru