




Zcela delikátní organická třída slavného práškového čaje Matcha vyrobeného z čajových lístků Tencha. Oproti nejnižším třídám je chuť této matchy nasládlejší, při správné přípravě naprosto bez hořkosti.
Matcha má obecně široké využití – od přípravy velmi povzbuzujících nápojů, přes nejrůznější kulinářské skvosty (pečené i nepečené cukroví, zmrzliny, sušenky…) až po slavnostní chvíle při pití čaje. Čajový prášek je také velmi oblíben jako pomocník při hubnutí, detoxikaci a při prevenci rakoviny.
Vypěstováno dle zásad ekologického zemědělství (bez použití chemických hnojiv atd.).
Jak připravit Matcha Midori no Kisu (organic)?
Osobně doporučuji začínat s menším množstvím čaje – 1g na 100ml vody o teplotě 60–70°C. Prášek rozšlehejte metličkou až se vytvoří hustá pěna.
Před zalitím horkou vodou doporučuji čaj lehce rozpustit v malém množství teplé vody (30–40°C).
Chuť je z pohledu Evropana poměrně zvláštní, s jemným nasládlým tónem. Nápoj dobře chutná samotný, nicméně lze jej i osladit.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Petr Novotný, DiS., Tyršova 654, 29441 Dobrovice
Obchodní podmínky prodejce ZDE.