Krevety se nenaklepávají, těstoviny nerolují a sushi nenabodává vidličkou. Pokud se o italské kuchyni, steacích a sushi toužíte dozvědět něco více, přihlaste se na Velký kurz vaření s Honzou Řepou ve studiu Home Art.
Tyto kurzy ve studiu HOME ART, charakterizuje to, že si každý účastník připravuje veškeré jídlo úplně sám. Nejedná se o kurzy demonstrační. Na tomto kurzu si skutečně všichni vaří sami. A vše si také na závěr mohou sníst! Kurzy mají délku 3–3,5 hodiny a konají se v prodejně HOME ART v Metropoli Zličín.
V ceně kurzu je zahrnuto toto:
výuka
veškeré suroviny
zapůjčení spotřebičů, nádobí a pomůcek do kuchyně
občerstvení (na výběr káva, voda, džus, čaj)
Lekce jsou limitovány počtem 16 účastníků, kteří se musí přihlásit nejpozději do 31. ledna. Na závěr obdrží účastníci certifikát o absolvování. Lekce vede zkušený šéfkuchař Honza Řepa, který sbíral praxi v předních podnicích, jako je francouzská restaurace v Obecním domě v Praze nebo podnik v hotelu Andel´s.
22. 3. 2014
Kurz Sushi, 9:00
Kurz Italské kuchyně, 13:00
Kurz Steaky, 18:30
31. 5. 2014
Kurz Česká kuchyně, 9:00
Kurz Ryby, 13:00
Kurz Úprava masa, 18:30
SUSHI
Co se bude podávat:
Maki Sushi
Temaki Sushi
Nigiri Sushi
Uramaki Sushi
Tradiční dochucovací prostředky – sojová omáčka, wasabi, nakládané zázvory, wakame salát, pikantní červený salátek
Jak správně a rychle uvařit sushi rýži a jak ji dochutit Porcování a krájení ryb Míchání wasabi Rolování maki rolek a uramaki rolek Příprava temaki sushi Tvarování nigiri sushi Servírování sushi Ovládání japonských hůlek Konzumování sushi s dochucovacími prostředky
Italská kuchyně
Polévka Minestrone
Domácí ravioli plněné rukolou, piniovými oříšky a sýrem ricotta s dorůžova pečenou vepřovou panenkou
Panna cotta s lesní omáčkou s vinnou redukcí z červeného vína
Zásady zpracování zeleniny Přípravu slavné italské polévky Příprava těstovin s pomocí strojku Ravioli – snadno a rychle Pražení piniových oříšků pomocí trouby Techniky a zásady správného krájení Zásady pomalého pečení mas (klíč k dosažení vždy šťavnatého steaku) Jak vždy dorůžova upéci vepřovou panenku Co je panna cotta Možnosti přípravy panna cotty Příprava lesní omáčky Snadné redukování vína
Steaky
Caesar salát – listy římského salátu s lahodným dresingem, dranžírovaným šťavnatým kuřecím prsíčkem,
bylinkovými krutonky a hoblinkami parmazánu
Biftek z argentinské hovězí svíčkové podávaný s paprikovo-tomatovou salsou, pečenými grenaillemi s ředkvičkami a pažitkovým crème fraîche
Kokosová palačinka s čerstvým ovocným salátkem, zagratinovaná s omáčkou sabayone
Jak pracovat s římskými listy Velmi jednoduchou přípravu caesar dresingu Jak upravovat kuřecí prsa, aby vždy zůstala šťavnatá a chutná Rychlé bylinkové krutonky Snadnou přípravu hoblinek z parmazánu Jak si připravit krále všech steaků tak, aby byl vždy propečen přesně podle vašeho přání Velmi snadnou přípravu chutného pesta Jednoduchý salátek z ratte brambůrek a ředkviček Co je to crème fraîche a jak s ním pracovat Kokosové palačinkové těsto a rychle otáčení palačinek nadhazováním s pomocí pánve Čerstvý ovocný salátek s fresh juicem Snadnou omáčku sabayone Gratinování s pomocí ohnivé pistole
Česká kuchyně našich babiček
Staročeská bramboračka z hříbky, zjemněná smetanovo-mléčnou pěnou a kapičkou lanýžového oleje
Konfitované králičí stehýnko s kedlubnovým zelím a domácím karlovarských knedlíkem
Domácí lívance pečené na přepuštěném másle s jahůdkovým couly a zakysanou smetanou
Techniky správného krájení zeleniny Jak pracovat s hříbky Příprava mléčné pěny s pomocí jedinečné ruční metličky Používání lanýžového olej Co je to konfitování? Jak si vykostit králičí stehno Příprava kedlubnového zelí Rychlé sekání petrželky Rozdělovat snadně žloutky od bílku Přípravu karlovarských knedlíků bez použití mouky Jak pracovat s párou Lívancové těsto Co je to přepuštěné máslo a jak si ho vyrobit Jak pracovat s jahodami
Ryby
Tataráček kombinovaný z čerstvého a uzeného lososa s ručně pečenými grissini torinesi
Grilovaný mořský vlk s šalotkovo-bazalkovým concasse s polentovo-parmazánovou kaší
Slavný čokoládový krém ganache se smetanovou čepicí a praženými makadamovými ořechy
Jak stahovat lososa z kůže Techniky správného krájení Jak vyrobit lahodný tataráček Přípravu trvanlivého italského chleba Jak vyfiletovat mořského vlka Co je to concasse a jak si ho vyrobit? Jednoduchou přípravu šalotkovo-bazalkové remulády Jak pracovat s polentou Přípravu velmi rychlé parmazánovo-polentové kaše do 5 minut! Velmi rychlý čokoládový desert Snadné šlehání šlehačky s pomocí ruční metličky Pražení makadamových ořechů s pomocí trouby
Úprava masa
Salát z červené čočky s jarní cibulkou, cherry rajčátky a grilovaným francouzským prsíčkem Barberie
Burger z pravé hovězí svíčkové s macerovanými cibulkami, domácí sezamovou houskou a sestavený podle vašeho přání
Malinový šerbet podávaný se Spumante a zakysanou smetanou
Jak pracovat s červenou čočkou Techniky správného krájení Zásady správné přípravy masa Jak připravit kachní prsíčka tak, aby vždy byla růžová a šťavnatá Přípravu domácí sezamové housky Zásady mletí masa a přípravu masa na burgery Jak si vyrobit domácí macerované cibulky Použití sýru na cheeseburgery a způsob zapečení pod grilem Sestavení vlastního burgeru, použití vhodných omáček, zeleniny a pochutin Jak pracovat s malinami Co je to spumante a jeho použití v kuchyni Velmi jednoduchou přípravu domácí zmrzliny bez použití stroje na výrobu zmrzliny