Zatímco pracovitost české hospodyňky se posuzuje podle toho, zda je ochotna skočit přes plot za kdejakým peřím, italská žena musí umět především dobře připravit těstoviny. Pokud se při vaření zapovídá s kamarádkou a nudle nedej bože rozvaří, může se rovnou připravit na několikaměsíční tichou domácnost. A to je pro temperamentní jižanky opravdu hodně nemilý trest.
V pizzerii Coloseum ve Velkém Špalíčku v centru Brna se takových faux pas rozhodně bát nemusíte. Těstoviny tady připravují ručně a vždy je servírují zásadně v požadované kvalitě al dente. S dnešní nabídkou získáte výhodný voucher v hodnotě 500 Kč, který můžete uplatnit na jakýkoliv pokrm ze stálé nabídky restaurace. Vouchery nejsou omezeny počtem osob a lze je navzájem sčítat, neplatí však v době poledního menu a nelze je využít na pití.
Jídelní lístek pizzerie Coloseum je sestaven z tradičních italských pokrmů vyrobených podle klasických receptur. Názvy jídel i jejich složení spolu dokonale souzní, jakékoliv laciné náhražky se v tomto podniku rozhodně nenosí. Z kuchyně se line vůně parmezánu, gorgonzoly, ementálu, kozího sýra, fenyklu, oregana, čerstvé bazalky, rukoly, prosciutta, hovězího ragú, krájených rajčat, oliv, sušených lesních hub a dalších lákavých ingrediencí, které vždy tak hezky pohladí chuťové pohárky a zahřejí v bříšku.
Výběr je opravdu velmi lákavý. V nabídce najdete bramborové gnocchi, zapečené lasagne, spaghetti, stracci, rigatoni, fusilli, fettuccine, pappardelle i ravioli na několik možných způsobů, dále pravé italské zeleninové polévky, bohaté saláty, lákavé předkrmy, šťavnatá rizota a 25 druhů pěkně vypečených pizz. Pro masožravce je připraveno několik pochoutek na grilu a další speciální delikatesy s lahodnými omáčkami a netradičními přílohami. Nechybí ani bohatý výčet sladkých dezertů, jímž vévodí nadýchané mascarpone a pohár s vanilkovou zmrzlinou a horkými malinami.
Lístek je přehledně rozdělen do jednotlivých kategorií a pro lepší orientaci obsahuje i praktické značky pro vegetariány a štamgasty. Po výborné večeři můžete strávit zbytek večera u skleničky vína ve velmi příjemném a útulném interiéru ve stylu starého italského venkova, jehož atmosféru dokresluje podmanivá hudba.