Staré latinské přísloví praví, že s plným žaludkem se nedá studovat ani jinak namáhat mozek. François René de Chateaubriand to však podle všeho měl přesně naopak. Čím víc jedl, tím lepší psal romány. Ve své době platil dokonce za uznávaného gurmána a kuchaře.
Navštivte nově otevřený Steak and Lobby Bar v hotelu Alessandria v Hradci Králové a ochutnejte více než dvě stě let starý recept slavného literáta. Čeká na vás lahodné carpaccio, šťavnatý biftek z pravé hovězí svíčkové á la Chateaubriand s pečeným bramborem plněným jemným žervé a jako digestiv pravá mexická tequilla. Slavnostní menu je určeno pro dvě osoby.
Tenoučké plátky syrové svíčkové, okořeněné bazalkou, čerstvým mletým pepřem a zakápnuté olivovým olejem vás navnadí na další porci toho nejlepšího hovězího masa. Gurmánský zážitek umocní pikantní mexická salsa a sklenka štiplavé tequilly.
Steak and Lobby Bar v hotelu Alessandria zve k posezení v příjemném, klidném a moderním prostředí. Nabízí pestrý výběr alkoholických i nealkoholických nápojů. Po chutné večeři můžete vytrávit při šálku znamenité kávy Piazza d´Oro připravené na špičkovém italském kávovaru Astoria.
Pokud se vám v novém baru zalíbí a budete se sem chtít vracet, určitě vyzkoušejte ještě některý z dalších druhů vynikajících steaků, které vám kuchař připraví přesně podle vašeho přání. Bar má otevřeno od pondělí do soboty, vždy od 10 do 22 hodin.