Termín
Platnost do 13. 3. 2026.
V ceně
Workshop: Základy rostlinné kuchyně
- Vysvětlíte si základy rostlinné kuchyně
- Dostanete spoustu tipů a rad
- Ukážete si několik zajímavých receptů ze zahraničních cest lektorky
- U některých receptů vám lektorka důkladně popíše teorii přípravy
- Některé chody před vámi uvaří a společně je ochutnáte
Teoretická část:
- Představení lektora a účastníků
- Základy rostlinné kuchyně
- Luštěniny, obilniny, tofu, tempeh, seitan, zelenina, bylinky
- Rostlinné zdroje bílkovin
- Zdravé tuky a oleje
- Technika úpravy zeleniny (blanšírování, marinování, pečení, restování)
Praktická část:
- Předkrm / rychlé jídlo
- Variace hummusů, domácí pita, semínkové krekry
- Hlavní jídlo
- Zeleninové curry
- Vege verze se sýrem paneer
- Vegan s stir-fry tofu
- Přílohy
- Pečená zelenina, quinoa, bulgur, celozrnné obiloviny
- Zdravé dezerty
- Raw dezert
- Chia pudink
Termíny workshopu budou vypisovány postupně.
Jak uplatnit
Storno podmínky
- Rezervaci můžete změnit 48 hodin před rezervovaným termínem. V případě změny rezervace méně než 48 hodin před domluveným termínem, nebo v případě, že se na termín nedostavíte, voucher propadá v plné výši bez nároku na refundaci. Termín lze změnit pouze jednou.
- Voucher s rezervovaným termínem není možné stornovat ani refundovat.
- Voucher bez termínu můžete stornovat v rámci zákonné 14denní lhůty, nebo po skončení platnosti voucheru refundovat podle platných pravidel.
Alergeny
Alergeny vám sdělí na vyžádání obsluha.
Benefity
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
Využijete pro:
Cestování a Volný čas
Cestování a Volný čas FKSP
Restaurace (včetně FKSP)
Využijete pro:
Volný čas (Benefity Premium)
Restaurace (Ticket Restaurant)
Volný čas (Edenred Benefits)
Volný čas FKSP (Edenred Benefits)
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 13. 3. 2026.
V ceně
Workshop: Rostlinné omáčky, dochucování a fermentace
- Ukážete si základy, jak připravit rostlinné omáčky
- Dostanete spoustu tipů a rad
- Ukážete si několik zajímavých receptů ze zahraničních cest lektorky
- U některých receptů vám lektorka důkladně popíše teorii přípravy
- Některé chody před vámi uvaří a společně je ochutnáte
- Rostlinné omáčky, dresinky, dochucovadla
- Tahini
- Kešu omáčka
- Bylinková pesta
- Veganská smetana
- Dochucování
- Vysvětlení umami
- Kyselost, sladkost, slanost, hořkost, křupavost
- Základy fermentace a hloubka chuti
- Miso
- Kimchi
- Tempeh
- Zdravé náhražky
- Jak nahradit smetanu, máslo, vejce v rostlinné kuchyni
- Kdy používat ořechové vs. obilné smetany
- Umami
- Práce s houbovým prachem, shiitake vývarem, sušenými rajčaty
- Jak tyto suroviny vytáhnou chuť jakékoli omáčky
- Emulze a krémové omáčky bez smetany
- Jak vytvořit stabilní emulzi a „majonéza“ bez vajec
- Krémové textury pomocí ořechů, škrobů, aquafaby
Termíny workshopu budou vypisovány postupně.
Jak uplatnit
Storno podmínky
- Rezervaci můžete změnit 48 hodin před rezervovaným termínem. V případě změny rezervace méně než 48 hodin před domluveným termínem, nebo v případě, že se na termín nedostavíte, voucher propadá v plné výši bez nároku na refundaci. Termín lze změnit pouze jednou.
- Voucher s rezervovaným termínem není možné stornovat ani refundovat.
- Voucher bez termínu můžete stornovat v rámci zákonné 14denní lhůty, nebo po skončení platnosti voucheru refundovat podle platných pravidel.
Alergeny
Alergeny vám sdělí na vyžádání obsluha.
Benefity
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
Využijete pro:
Cestování a Volný čas
Cestování a Volný čas FKSP
Restaurace (včetně FKSP)
Využijete pro:
Volný čas (Benefity Premium)
Restaurace (Ticket Restaurant)
Volný čas (Edenred Benefits)
Volný čas FKSP (Edenred Benefits)
Jak funguje převod benefitních bodů?
Slaná, sladká, kyselá, hořká… jaká chuť nám ještě chybí? Umami.
Zajímá vás, jak chutná moderní rostlinná gastronomie, chcete zdravěji vařit a rádi experimentujete? S workshopem od kulinářské akademie Presto vstoupíte do světa luštěnin, obilovin a dalších ingrediencí, které překvapí i nejnáročnější gurmány. Vaší průvodkyní se stane Gábi Svit, privátní šéfkuchařka, která na svých cestách vařila pro hollywoodské hvězdy nebo dánskou královskou rodinu.
Základy rostlinné kuchyně i správného ochucování
Na workshopu Základy rostlinné kuchyně se seznámíte s technikami úpravy zeleniny od blanšírování po restování. Dozvíte se, jak připravit domácí hummus, pitu, zeleninové curry i zdravý dezert v podobě chia pudinku. Workshop Rostlinné omáčky, dochucování a fermentace vám představí suroviny jako tahini pasta nebo houbový prach a zjistíte na něm, jak v receptech nahradit smetanu, máslo či vejce.
Oba workshopy zahrnují teoretickou i praktickou část. Lektorka vám předá spoustu tipů, rad a podělí se s vámi i o autentické recepty nasbírané na zahraničních cestách. Uvaří před vámi několik chodů včetně zdravých receptů a omáček vhodných pro vegetariány a vegany. Těšit se můžete také na společnou ochutnávku.
Věděli jste, že… Gábi Svit vařila pro George Clooneyho, dánskou princeznu nebo Robbieho Williamse? Více se o jejím kulinářském umění dozvíte na Instagramu Flying Cuisine.