Termín
Platnost do 30. 9. 2025.
V ceně
1× 0,5 l čepovaného piva dle výběru:
- Sklář 8° – lehké pivo k uhašení žízně, obs. alk. 3,7 %
- Luž 10° – nepasterovaná světlá desítka z ječného sladu plzeňského typu a žateckého chmele, obs. alk. 4,2 %
- Hvozd 11° – filtrovaný, nepasterovaný světlý ležák, obs. alk. 4,5 %
- Klíč 12° – prémiový nepasterovaný světlý ležák, obs. alk. 4,8 %
- Sváteční 13° – sváteční polotmavý ležák ze tří druhů sladů, obs. alk. 5,6 %
- Rezervace není nutná, kódem voucheru se prokážete na místě.
- Spěcháte? Pivo vám rádi dají do kelímku, doporučujeme ale ochutnat místní kuchyni pod vedením šéfkuchaře Jiřího Krále.
Obsahuje následující alergeny:
Zatímco voda je základní podmínka pro život, pivo je základní podmínka pro super večer!
Půllitr piva za 29 Kč? K tomu snad není potřeba víc dodávat. Ale my přece jen dodáme, abyste věděli, že tahle nabídka má pod (pivní) čepicí: Pivo Cvikov, které znalci hodnotí slovy jako „hodně dobrý“ nebo „velká paráda“. Moderní pivovarská restaurace Sladovna v OC Lužiny nebo ve Vodičkově ulici, která sídlí v domě s historií sahající do 14. století. A v kuchyni restaurace v centru skutečný král. Tedy Jiří Král, šéfkuchař, který vařil kromě jiného na Pražském hradě nebo pro britskou královnu. Tak kolik kousků dáte a co tu ochutnáte?
Pivo z Lužických hor
Za voucher vám načepují půllitr piva podle výběru. V nabídce je 5 druhů spodně kvašených nepasterovaných a nefiltrovaných piv od 8° Skláře, kterým se hasila a hasí žízeň ve sklářských hutích, až po polotmavou Sváteční 13° s karamelovým nádechem. Všechna se vaří výhradně z českých surovin – moravského sladu, žateckého chmele a vody z vlastního vrtu na úpatí Lužických hor.
|
Moderní kuchyně
Pít nalačno se sice dá, ale může to být ošemetné a hlavně – ve Sladovně by byl skoro hřích neochutnat i některou z místních specialit. Tým šéfkuchaře Jiřího Krále, který kraluje pobočce ve Vodičkově ulici, připravuje moderní českou kuchyni v duchu světových trendů a v maximální míře využívá suroviny od českých dodavatelů.
Jiří Král:
|
A i v kuchyni holdují pivu – minimálně tedy v receptech. Co třeba přikousnout buřty na cvikovském ležáku, vepřové koleno pečené na sladu nebo býčí líčka na cvikovské třináctce?