Kohouti zpravidla oznamují dobré ráno. Tenhle dobrou chuť.
Přijďte si pochutnat na netradičním degustačním menu, jehož hlavní role se ujme mladý kohoutek speciálně chovaný v italských Alpách. Společně s tímto výběrovým drůbežím masem si vychutnáte i zapečený lilek nebo krémovou polévku a sladkou tečku na závěr, jako je tiramisu nebo gelato s vaječným koňakem. Tohle speciální degustační menu pro dvě osoby vám naservírují ve vinohradské restauraci Kohoutek.
S čím se kohoutek podává? Dle zvolené varianty si vychutnáte půlku kohoutka s BBQ omáčkou, půlku kohoutka s klasickou omáčku a jednu půlku s omáčkou pikantní. Sáhnete-li po voucheru s gurmánským talířem, těšte se na kohoutka glazovaného, lanýžového a se zlatým šafránem. K tomu se vždy servíruje grilovaná zelenina a čerstvý chléb.
Tip: Sáhněte po variantě s lahvinkou vína a přiťukněte si sklenkou červeného nebo bílého vína dle výběru.
Moderní chuť Itálie
Podnik založila trojice italských kuchařů Gianluca, Simone a Fabio, kteří se do Česka rozhodli jako první přinést tradiční italskou lahůdku – grilovaného mladého kohoutka. Maso je krásně křehké s přirozenou texturou, minimem tuku a plnou chutí. Kohoutci pro tuto restauraci jsou chovaní v Alpách, odkud se pak do ČR dováží, a to bez použití jakýchkoli antibiotik apod.
Za jedinečnou chutí šťavnatého masa s dokonale křupavou kůží stojí nejen kvalitní vstupní suroviny, ale i samotná receptura, kterou si pánové pečlivě střeží. Mladí kohoutci si získali zatím největší oblibu na severu Itálie, ovšem na popularitě tento pokrm získává už i v Římě a jižních částech Apeninského poloostrova.