Co se v kurzu naučíte, v troubě jako když najdete.
Na lahodných dobrotách, jako jsou křehoučké kremrole, křupavý domácí kváskový chléb nebo trendy ostružinový dort, si můžete pochutnat i u vás doma (aniž byste pro ně vysílali své partnery do pekáren a cukráren). Jak na to? Stačí se přípravu těchto pochoutek naučit v online kurzech Sweet Flow a vychutnávat si proces vaření i jejich pohlazení na mlsných jazýčcích.
Kurzy jsou vytvářené podle rad francouzského cukráře Xaviera, který procestoval svět a působil ve vyhlášených restauracích, cukrárnách i pekárnách v Paříži, na Novém Zélandu a Praze. Díky němu se i vy stanete mistry domácího pečení! Stačí vám k tomu jen vybrat si správný kurz. Tak si zavažte zástěru a jde se na to!
Dobré vědět: Že si z kurzu odnesete samé osvědčené tipy, o tom nemusíte pochybovat – cukrář Xavier Carchenilla je profesionální cukrář, který má za sebou mnoho zkušeností.
Xavier Carchenilla je profesionální cukrář, tatínek tří dětí a spoluzakladatel sladkého projektu online kurzů pečení a cukrařiny Sweet Flow.
Xavier Carchenilla je známý pâtissier, žil ve španělsko-francouzském prostředí. Ve Francii je gastronomie a cukrařina obdivovanou disciplínou, a tak není divu, že se chtěl cukrářem stát už odmala. Vyhlédl si známou francouzskou školu gastronomie a jeho dráha začala.
Kdo ochutnal jeho croissanty, dezerty a pečivo ve vyhlášených pražských podnicích, už ví, jaká se v nich nachází hloubka znalostí, zkušeností a vášně. Jako profesionální cukrář započal svou dráhu hned po specializovaných studiích cukrařiny ve Francii a ve Španělsku před více než 20 lety. Své pevné základy pak prohloubil v Michelin restauracích, v luxusních hotelech, známých cukrárnách a pekárnách ve Francii, Španělsku, Londýně, na Novém Zélandu a v Čechách působil ve významných podnicích (Cukrárna Myšák, Café Savoy, Terasa u Zlaté studně, Hotel Hilton, Céleste v Tančícím domě). Nyní učí základy cukrařiny všechny nadšence ve vzdělávacím projektu, vede také živé kurzy a školí ve firmách a na středních školách.
|
Nabízené kurzy
Kurz Základy listového těsta a české kremrole: Chcete se pochlubit rodině či přátelům s křehkými českými kremrolemi? Jako od babičky či jako z cukrárny? Láká vás naučit se pravou techniku listového těsta, kterou znají světoví cukráři? Pak je tento kurz přímo pro vás.
Kurz Můj první kváskový chleba: Možná je trendy, ale hlavně chutná. V kurzu se naučíte založit a vykrmit kvásek, který vám poslouží jako základ pro ověřený recept na chléb Šumava. Seznámíte se i s dalším skvělým receptem na francouzské fougasse. Výborné jsou třeba k vínu. Romantický večer může začít!
Kurz Ostružinový dort: Láká vás zvládnout trendy narozeninový dort, kterým vytřete zrak na každé oslavě? Jak udělat zrcadlovou polevu? Jak sladit chutě a vrstvy dokonalého dezertu? Chcete se dozvědět recept na moderní dort? Vstupte do kurzu Ostružinového dortu.