Gastro zážitky? Pro ty sypejte do Písku!
Přijměte pozvání do elegantní francouzské restaurace Restaurant Chapelle, kde dbají na kvalitu všech surovin, rozmanitost chutí, úctu k francouzské kuchyni a respektování historických hodnot. Tým restaurace vám pod taktovkou šéfkuchaře Romana Dolejše, který působil i v restauracích s Michelinskou hvězdou, přichystá nevšední požitek, ať již díky skvělé gastronomii, párování s vínem, či využití sezónních lokálních surovin.
Roman se původně věnoval italské kuchyni, ale ve chvíli, kdy objevil variabilitu francouzské kuchyně, věnuje se jí celým svým srdcem. Před 28 lety vystudoval hotelovou školu gastronomickou a několik let pracoval pod taktovkou šéfkuchařů v italských restauracích. V roce 1999 se vydal na stáž do Lyonu a posléze pracoval jako zástupce šéfkuchaře v restauraci La Perle De Prague – díky tomu absolvoval celou řadu stáží v mnoha restauracích, z nichž některé byly oceněny Michelinskou hvězdou. Po návratu působil jako šéfkuchař v několika prestižních restauracích. V roce 2020 začal pracovat jako šéfkuchař v restauraci Restaurant Chapelle.
Romana baví experimentovat a sám říká: „Ve světě vidím, že se často kombinuje japonská, thajská, či jiná gastronomie s francouzskou a funguje to. Dřív by si člověk řekl, že kuchař je patlal, nebo jak se s větší oblibou říká, alchymista. Ale pokud to umí a ví, co s čím zkombinovat, je úspěch zaručen. A mě ta francouzská baví kombinovat s českou a rakousko-uherskou“.
|
Věděli jste, že… V podniku mají úctu k francouzské gastronomii a zároveň k místu, kde restaurace stojí. Rozhodli se ji tak pojmenovat Chapelle, tedy z francouzského překladu kaple/kaplička. Podnik najdete právě v této historické stavbě, která je symbolem celé lokality. Hned vedle se také nachází hotel U Kapličky.
Připravují tu jídla české i mezinárodní kuchyně a v maximální míře využívají suroviny od lokálních dodavatelů a z vlastní biofarmy v Maleticích. Na farmě mimo jiné chovají skot plemen Limousine, Charolais a nově i japonské plemeno Wagyu. Maso si sami bourají, nechávají ho vyzrávat 50–150 dní a poté upravují ve speciální troubě, která se dokáže vyhřát až na 500 °C. A vy si tu díky otevřenému voucheru na 1000–5000 Kč můžete dát cokoliv – voucher je možné využít na nabídku z denního i stálého jídelního a nápojového lístku.
Příklad využití voucheru v hodnotě 2000 Kč
|
Hovězí vývar s domácími nudlemi, masem a zeleninou
|
129 Kč
|
Boršč s hovězím masem, koprovou zakysanou smetanou a zeleninou
|
129 Kč
|
Candát s grilovanými rajčaty a bešamelem, brambůrky grenaille
|
420 Kč
|
Rib eye du chef, grilované grenaille s máslem a česnekem
|
699 Kč
|
Panna cotta s vodkou a malinami
|
150 Kč
|
Cannolo s pistáciovým krémem a zmrzlinou
|
150 Kč
|
Aperol Spritz
|
129 Kč
|
Pinot noir – Bourgogne, 0,15 l
|
139 Kč
|
Mattoni jemně perlivá
|
59 Kč
|
Celkem
|
2004 Kč |