Koncept Kai Bistra vznikl před mnoha lety, kdy majitel a šéfkuchař Ondřej pochopil a naplno si přiznal svou vášeň pro veganské jídlo. Ze školení na Novém Zélandu a v Irsku si přivezl inspiraci z těchto zemí do jídelníčku (a z první jmenované země také jméno svého podniku), pak už stačilo jen zapojit manželku s kamarádem a útulný podnik, kde si můžete vychutnat dobroty zcela bez živočišných složek byl na světě.
Vybavte se otevřeným voucherem na 500–1500 Kč a přijďte se na vlastní chuťové pohárky přesvědčit o tom, že pořádná bašta nepotřebuje maso, mléko ani vejce. Stačí zalistovat jídelním a nápojovým lístkem, ukázat prstem takřka na libovolnou položku a pak už jen počkat, až vám obsluha přinese vaši objednávku. Na To-fish & chips, bowl s tempehem či „buffalo wings“ z květáku je radost už jen pohledět, natož do nich zakrojit a dovézt je na vidličce až do papule. A když to celé ještě zapijete domácí limonádou, pivkem nebo čajem či nějakým tím panáčkem, bude na světě zase o trochu líp.