Certifikát o úspěšném absolvování kurzu (pouze pro úspěšné posluchače)
Barmanský manuál (cca 100 stran odborného textu)
Kurz probíhá zpravidla od 8:30 do 16:00
DVD „Mix It Up“
Každý posluchač bude zařazen do programu „Bartending Training Centre“ (prostřednictvím tohoto programu se budou uskutečňovat flair tréninkové setkání; speciální soutěže pro všechny absolventy kurzu apod.)
Chcete překvapit své přátele na večírku skvěle namíchanými koktejly? Nebo dokonce sníte o kariéře barmana? Odborníci z Barstars.cz vám mohou váš sen splnit! Zkuste barmanský jednodenní minikurz, nebo se přihlaste na 3denní Flair Bartending kurz.
Jednodenní barmanský kurz
Kurz probíhá pod vedením profesionálního gastronoma-barmana, který vás naučí základní postupy přípravy koktejlů, seznámí vás s produkty, které se běžně používají na baru, a vysvětlí vám rozdíly mezi kvalitními a méně kvalitními destiláty. Nevíte, jak si vybavit domácí bar pro soukromou party? I s tím vám tu rádi pomohou!
Po zakončení kurzu získáte certifikát, skripta s informacemi i základní seznam s recepturami koktejlů. S sebou nepotřebujete žádné vybavení, pomůcky ani občerstvení, vše dostanete na místě.
Dobré vědět: kvůli degustaci různých destilátů a koktejlů se doporučuje vydatná snídaně. Na místo dorazte raději městskou hromadnou dopravou nebo si zajistěte odvoz.
Havana Club Flair Bartending kurz
Tento kurz je rozdělen do 3 výukových dnů (možnost i individuálních výukových programů). Celý kurz je zaměřen na pokročilé barmany, kteří již absolvovali základní barmanský kurz a mají zájem se zdokonalit v tomto odvětví gastronomie a prohloubit své znalosti a dovednosti za barovým pultem.
Výuka probíhá za profesionální barovou stanicí (mobilním barem). Veškeré drinky, po zvládnutí základních technik s vodou, se připravují z originálních a prémiových produktů. Mezi hlavní produkty, ze kterých budou drinky připravovány jsou: Absolut Vodka, Jameson whiskey, Havana Club, Beefeater gin, Lillet, Absolut Elyx a další.
Práce za barem a příprava drinků formou „Working Flair“ (Working Flair je pracovní forma „free-style“, která vede k atraktivní přípravě drinků), procvičování praktických trikových variací, které najdou uplatnění za barovým pultem
Free-Pouring (nalévání produktu bez použití odměrky)
Mixology (způsob přípravy drinků, druhy drinků, nové trendy)
Moderní trendy v barové gastronomii a jejich uplatnění za barem (ovocné šťávy, čerstvé ovoce v cocktailech, infuze, molekulární mixologie)
Základy Exhibition Flair (Exhibition flair je moderní název pro „free-style“, prezentovaný na společenských akcích a barmanských soutěžích)
Flair Bartending, Exhibition Flair, Working Flair, Speed Bartending
Barové vybavení, inventář; barová stanice
Techniky míchání (receptury drinků, způsoby přípravy)
Servis na baru, komunikace s hostem – zákaznický servis
Zákony a nařízení, které se vztahují k barovému servisu
Kalkulace (vše potřebné k barovému provozu)
Provoz baru, marketing, barový management
Přijímací pohovor, hledání zaměstnání (jak postupovat v žádosti o místo)
Kurz je zakončen praktickou a teoretickou zkouškou. Tyto zkoušky mají za úkol, poukázat na co konkrétně by se měl posluchač zaměřit, aby zdokonalil svou osobnost barmana.
Možnosti pro posluchače barmanského kurzu:
Zprostředkování práce na zaoceánském parníku
Příprava na barmanské soutěže (spolupráce s lektory)
Účast na barmanských kempech
Spolupráce se společností Barstars.cz
Stát se členem FBA (mezinárodní flair barmanská asociace)
Posluchači budou mít možnost zakoupit si během kurzu barmanské vybavení.