Během téhle výuky budete nové znalosti nasávat plnými doušky.
Aby ne, když se jedná o Baristické Kurzy.com, které při výkladu nevynechají ani to poslední zrnko kávy. Své znalosti rádi předají začátečníkům, kteří si zkrátka jen chtějí doma připravit něco lepšího než klasického turka, i těm, kteří už mají nějaké zkušenosti, ale rádi by své umění dovedli k dokonalosti.
Na výběr máte dva různé typy kurzů – Basic a Profi. Stejně jako u arabicy s robustou, i tady najdete řadu rozdílů.
Na nejkratší Basic si stačí vyčlenit 4 hodiny vašeho času. Na kurz Profi je pak potřeba vyčlenit si 8 hodin. Samozřejmě platí, že čím delší výuka, tím více se naučíte. Jako absolventi nejvyššího kurzu tak budete schopní sestavit vlastní kávové menu a ovládnete i techniku latté art.
Dobré vědět: Abyste se mohli celou dobu soustředit, budou pro vás připravené i nealko nápoje a lehká svačina.
Co mají naopak všechny tři společné, je místo konání. Lekce probíhají v příjemné kavárně Náš Bar, kam se snadno dostanete díky MHD – stojí totiž přímo u zastávky tramvaje Palouček. Sejdete se vždy v malé skupince, aby se každému účastníkovi mohli věnovat naplno. A domů si odnesete nejen kopu nových znalostí, ale i certifikát o absolvování.
Tip: Lektoři jsou stejně vřelí jako nápoje, které připravují – jen si o nich přečtěte více.
Baristické Kurzy.com
Za vznikem celého projektu stojí zkušený a renomovaný barista s mnohaletou praxí. Martin Kočí, majitel bistra s kavárnou, je pohodový a vždy velmi profesionální. Jak sám říká, příprava kávy je uměním a její pití je rituál. Při svých zahraničních cestách se vždy zajímá o kulturu přípravy kávy, která obohacuje jeho zkušenosti. Neustále se v oboru vzdělává a zajímá se o aktuální trendy a novinky, o které se s vámi rád podělí. S jistotou tvrdí, že Česko je v přípravě kávy na velmi dobré úrovni. Je jenom na nás, abychom tuto úroveň udrželi, nebo ještě lépe, posunuli k větší dokonalosti.
Právě s Martinem se setkáte při každém z kurzů Profi, kterým vás provede a naučí vás vše, co ve svém oboru později využijete.
|