Jaký je celosvětově nejoblíbenější druh šneka? Šnek skořicový!
Už cítíte tu vůni skořice, tu slast a báječný pocit v ústech, když se zakousnete do nadýchaného koláčku s hlaďoučkou sněhovou nebo karamelovou polevou, a tu perfektní tečku, až na závěr přidáte ještě kávu, horkou čokoládu, čaj nebo limonádu? V pekařství Cinnabon vás prostě čeká sladká pohádka.
„Velmi milá a ochotná i usměvavá obsluha. Káva i rolky vynikající! Rádi v akci ochutnáme další!“ (Simona, 12/2021)
Na začátku byla touha upéct toho nejlepšího skořicového šneka na světě. To se psal rok 1985 a dělo se tak v americkém Seattlu. Od té doby se zpracovalo několik tun těsta, které ovonělo dalších několik tun skořice, a šneci se zabydleli po celém světě. A nyní jsou i v Praze – na Chodově a na Harfě, kam si pro ně s voucherem můžete skočit třeba hned teď. Rezervace není třeba, na místě si vyberete ze tří variant koláčků.
Tajemství dokonalých skořicových šneků tkví ve skořici Makara, která roste ve stínu indonéských pralesů, v divokých horách na západě Sumatry. A právě ta dává cinnabonům jedinečnou chuť a vůni.
Tip: Neholdujete skořici, zato čokoláda je váš dobrý kamarád? Zvolte místo koláčku cinnabon ten s názvem chocobon – čokoládový toping to jistí!
„Tak tyhle dobroty jsou naprostá bomba. Sem budeme chodit často, byla to naše první ochutnávka. Ceny jsou příjemné. Měli jsme klasik a čokoládový a bylo to výborné. Ochutnali jsme i lískooříškový a taky mňám. I cappuccino nám chutnalo. Celkově bych čekala, že to bude slaďárna, ale zdání klame. Bylo to výborné, akorát sladké, prostě to nemělo chybu. V pátek ve Westfieldu velmi ochotná a milá obsluha. Za obaly s sebou se neplatilo, po donesení domů se mají dobroty na 20 sekund ohřát v mikrovlnce. Ohřáli jsme a debužírovali, je to nebe v hubě. Palec nahoru a klobouk dolů.“ - Andrea, 11/2021
Lajk od Gabči
Rolky tu sami pečou, jsou vždy nadýchané a čerstvé. Můj favorit je Caramel Pekanbon a k němu výborná káva nebo horká čokoláda. A jako bonus nabízí pekárna moc příjemné posezení.