















Jak se liší kečup od omáčky z fermentovaných rajčat? Asi stejně, jako trakař od limuzíny. Vyzkoušejte to!
Zdraví a chuť jdou v omáčkách Fermato ruku v ruce. Omáčka je připravena z českých rajčat z jížní Moravy. Není nijak tepelně upravovaná, pasterizovaná ani filtrovaná, zato je plná chuti. Potěší i vegany a vyznavače raw stravy.
Značka Fermato je složena ze slov FERmented toMATO, což česky znamená zkvašené rajče. O prospěšnosti fermentovaných potravin už byly napsány přímo romány. Namnožené hodné bakterie v těchto zkvašených pokrmech jsou pravým požehnáním pro naše střeva. A protože právě v nich se zakládá imunita, jsou požehnáním pro celkové naše zdraví.
Vybrat si můžete po šesti lahvičkách od varianty klasik, nebo tradiční kombinaci s bazalkou či trochu ostřejší verzi s chilli. A nebo ochutnat pěkně ode všech – balíček, kde je po dvou lahvičkách od všech příchutí.
Bonusem těchto omáček je navíc to, že jsou projektem malé rodinné firmy. „U nás doma byly vždy v zásobě nějaké nakvašené dobroty, ať už v létě kvašáky podle babiččina receptu nebo přes zimu kvašené zelí v kameňáku,“ vypráví Radim, zakladatel značky Fermato. Omáčku z fermentovaných rajčat začal připravovat nejprve doma, pak pro kamarády a pro velký úspěch pak během letošního roku i pro zákazníky z řad veřejnosti.
Tipy na použití omáček Fermato
- Ideální zálivka do salátů, opravdu stačí jenom nakrájet zeleninu a zalít
- Umí dochutit vše, čemu chybí trochu řízu, klidně pokapat na vajíčka nebo do tataráku
- Jako základ Bloody Mary, proč ne
Adresa pro případné vrácení zboží:
Nové sady 988/2, Staré Brno, 602 00 Brno