Celodenní baristický kurz pro milovníky kávy, začátečníky i zkušené baristy

2 200 Kč 1 599 Koupit
4,6 / 5 Barstars.cz (kontakt) Praha (mapa) 43 prodejů
Voucher do 31. 3. 2022

Přehled nabídky Voucher do 31. 3. 2022

Byla zde zajímavá teoretická i praktická část. Prezentující věděl o čem mluvil a byl velice…

Milan
Varianty (1)

Termín

Platnost do 31. 3. 2022.

V ceně

Baristický kurz v délce 6 až 7 hod. pro začátečníky i zkušenější baristy

  • Teoretická část
    • historie kávy
    • původ, druhy, pěstování a zpracování kávy
    • chuť kávy
    • druhy, nastavování a čištění mlýnků
    • parametry espressa
    • kávová terminologie
  • Praktická část
    • příprava espressa
    • obsluha mlýnku
    • pěnění a nalévání mléka
    • základy latté art
  • Certifikát o absolvování 

Omezení

  • Kapacita kurzu je 7 osob, minimální počet účastníků pro konání jsou 4 lidé. 

Svůj kurz si rezervujte na info@barista-academy.cz nebo 737 432 472 a sdělte kód voucheru. 

Rezervovaný termín zrušte nejpozději 5 dnů předem, jinak voucher propadá.

Neobsahuje alergeny.

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

2 200 Kč1 599 Kč
2 200 Kč1 599 Kč

„Co je nejlepší k šálku kávy? Další šálek.“ Henry Rollins

Chcete se naučit, jak správně připravit kávu? Udělejte si den volna a vyrazte na celodenní školení o kávě, které je určené jak pro začátečníky, kteří se o kávě chtějí dozvědět více, tak pro začínající baristy či budoucí zakladatele kaváren.

Kapacita kurzu je 7 osob, minimální počet účastníků pro konání jsou 4 lidé. Kurz se koná dle domluvy a trvá cca 6 hodin.

Kurz se skládá z teoretické a praktické části:

Teoretická část:

Praktická část:

Školitelka Dita Hanudelová

Kurzem vás provede milovnice kávy, profesionální baristka a latté art umělkyně Dita Hanudelová. Stala se baristkou se specializací na latté art. Už 10 let pracuje v gastronomi v oboru baristiky, zkouší nové trendy nápady v oblasti kávy. Své zkušenosti a znalosti nasbírala na několika kurzech, které absolvovala u České barmanské asociace, při vedení několika podniků i realizaci vlastního projektu.

Ještě dokonalejší káva

Na kurzu budete pracovat s novým zdatným pomocníkem, tzv. bezednou pákou Naked Portafilter. To je v podstatě speciálně upravená páka bez odtokových žlábků, kterými běžně káva vytéká. Ta se pak do šálku dostává celou spodní částí skrze sítko.

S bezednou pákou káva teče přímo do šálku. Po cestě se tak setká jen s malým množstvím kovu. Protože chybí odtokové žlábky, barista nemusí řešit výkyvy teplot způsobené horkým či studeným kovem. Taky si může být jistý, že nikde nezůstává olejovitý povlak po předchozí extrakci. Co z toho všeho plyne: barista může mít dvě různé kávy na mlýnku a jejich chutě se vzájemně nemíchají.

Tip: Víte už o kávě dost? Darujte kurz jako dárek jinému kávomilovi. Z akademie vám rádi zašlou dárkový poukaz s otevřeným termínem.

2 200 Kč
1 599
Alergeny
1

Obiloviny obsahující lepek

pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2

Korýši

a výrobky z nich

3

Vejce

a výrobky z nich

4

Ryby

a výrobky z nich

5

Podzemnice olejná (Arašídy)

a výrobky z nich

6

Sójové boby (Sója)

a výrobky z nich

7

Mléko

a výrobky z něj

8

Skořápkové plody

mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9

Celer

a výrobky z něj

10

Hořčice

a výrobky z ní

11

Sezamová semena (Sezam)

a výrobky z nich

12

Oxid siřičitý a siřičitany

v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13

Vlčí bob (Lupina)

a výrobky z něj

14

Měkkýši

a výrobky z nich

Upozornění:

Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.