















Řekněte sýýýýýr. Přesně takhle se budete usmívat, až ochutnáte baby goudu z Cheese House.
Přímo z Nizozemí se do pražského obchůdku Cheese House dokutálely farmářské goudy, bochníky skvělého sýra, který využijete jak ve studené, tak teplé kuchyni. Fantastické jsou ke snídani, jako pohoštění na večírku, ale třeba i v zapečených toastech nebo při grilování. Vyberte si z několika druhů – v nabídce je gouda přírodní, s bylinkami i česnekem, z kravského, ovčího i kozího mléka.
Oproti těm průmyslově vyráběným jsou bochníky farmářské goudy daleko větší a jejich kůra není obalená plastem ani voskem. Během zrání kůra sílí, těsto tmavne a zejména na okrajích tvrdne. |
Baby gouda má 380 g (původně skoro půlkilový sýr zráním ztratí až 70 g hmotnosti), zrála 8–12 týdnů a v lednici vám vydrží další 3 měsíce. Až domů vám ji doručí PPL.
Tajný tip sommeliéra: Sýr si vychutnáte samotný, ale i s vínem. Zkuste k němu mladé červené, třeba Zweigeltrebe od Naturvini.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Italská 324/19, Praha-Vinohrady