

















Až přijde čas dát si čaj o páté, dejte si houbu.
Kombucha je přírodní sladkokyselý, jemně sycený nápoj, vyrobený z čajového hřibu. Nápoj je sycený přírodně. Oxid uhličitý obsažený v nápoji má svůj původ z kvašení čaje vlivem metody SCOBY (symbiotická kultura bakterií a kvasinek).
Kombucha kvůli velkému obsahu probiotik, minerálů a organických kyselin, pomáhá při obnově střevní mikroflóry, zlepšuje imunitu, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolů. Pomáhá při transportaci polyfenolů po těle, které působí jako silné antioxidanty. Je pomocníkem při nespavosti a hypertenzi. Čistí játra od toxinů a zahání žízeň. Kombucha s příchutí zlepší práci žaludečního traktu a přispívá ke zdravému spánku.
Skvělé info: Nápoj je bez konzervantů, jedná se o 100% přírodní produkt. Mrkněte na nutriční hodnoty.
![]() |
Co je kombucha?
Kombucha je nápoj z čajového hřibu, který je známý svou prastarou historií. První zmínky jsou známé již z dob starověké Číny. Její popularita se rozšířila a do sousedního Tibetu a zemí jihovýchodní Asie. V poslední dekádě získala svou světovou proslulost. Vtrhla na světový trh a aktivně vytlačuje škodlivé limonády. Nápoj z čajové houby je také slazený, avšak její sladkost pochází z přirozené cesty v procesu fermentace čaje. Neobsahuje syntetická sladidla.
Certifikáty:
- EURO-LEAF – Evropská certifikace pro ekologické výrobky
- BIO PRODUCT OF AGRICULTURE – Certifikace ČR pro výrobek ekologického zemědělství
- OM KOSHER – Mezinárodní certifikát kvality
Dobré vědět: Skladujte pří teplotě do + 24 °C. Po otevření spotřebujte do 10 dní.
Hlavní složku Kombuchy tvoří pramenitá voda z Plzeňského kraje, která je bohatá na minerály. Vysoce kvalitní bio čaj (zelený, černý i bílý), organický bio třtinový cukr a kultura kombuchy (kvasinky a bakterie kyseliny mléčné).
Adresa pro případné vrácení zboží:
Long Life Biotea s. r. o., Vinohradská 3216/165, 100 00 Praha 10 – Strašnice
