Jako předkrm jízda do 50 metrů, jako hlavní chod věžičky z ptačí perspektivy a výhled do dáli jako dezert. A k tomu skvělé jídlo!
Připravte se na neskutečný zážitek kombinující skvostné jídlo
s vysoce netradičním prostředím! Před vámi 4chodové menu od trojice špičkových
kuchařů, pod vámi zeleň Riegrových sadů a kolem vás? Nic!
Jen vzduch a výhled, který vám vyrazí dech. To je Dinner in the Sky, večeře podávaná na plošině až
50 m nad zemí.
Lea Skálová je od malička vášnivou kuchařkou, ač je
původní profesí barmankou. Loňská účast ve finále MasterChef Česko
(2019) jí umožnila doširoka otevřít dveře kulinářského světa –
založila svou cateringovou společnost, procestovala Českou republiku
s kuchařskými show a učí ve škole vaření. Je stále na cestě za svými
kuchařskými sny a na této cestě se může potkat i s vámi.
Miroslav Polák je celoživotním milovníkem jídla a s tím
spojeného vaření. Soutěž MasterChef Česko (2019) zavařila s jeho
životem jako nic předtím. S bohatou kuchařskou minulostí a se zářivou
profesní budoucností hodlá společně s vámi vyletět do oblak a ukázat
vám, jak se vaří v nebi.
Dalibor Navrátil je věnci a řády ověšený znalec
svého oboru, česká a francouzská kuchyně mu říkají mistře a při úpravě ryb oněmíte úžasem. Dalibor vyrůstal v Beskydech a skákal na lyžích po malebných údolích. Pojďte s ním i vy vyskočit do kulinářského ráje provoněného bylinkami v Dinner in the Sky.
|
Exkluzivně pro zákazníky Slevomatu: Termíny od 20:30,
tedy nad rozsvícenou Prahou, jinde nekoupíte, jsou rezervované pouze pro zákazníky Slevomatu. Speciálně pro ně je také menu doplněné o vinné
párování. Zážitek tak bude ještě výjimečnější!
Plošina bude v Praze od 3. do 20. září 2020, vrací
se sem opět po roce, protože putuje po světě. Zákazníci, kteří si
večeři ve výšce vychutnali v předchozích letech, jsou nadšení:
„Skutečně jedinečné, předčilo očekávání, a to jsem už
leccos zažila (jak z hlediska enogastronomie, tak i v oblasti extrémních
a adrenalinových aktivit). Možná zaslechnete názory, že je to
předražené, profláklé apod. – nevěřit :) Byli jsme velmi
spokojeni.“ Arianne, 8. 9. 2017 – podívejte se na další hodnocení zákazníků
Slevomatu.
Večeře v oblacích
A co vás vlastně čeká? Usednete na vyhlídkovou plošinu a necháte
se jeřábem vynést do úctyhodné výšky. Nebudou kolem vás žádné zdi ani
pevná zem pod nohama.
Tím ale zážitek zdaleka nekončí. Uprostřed plošiny se budou zručně
ohánět mistři kuchaři, kteří vám připraví a naservírují 4chodovou
večeři. Nebeský barman k ní přidá nealkoholické nápoje a vybraná
vína, aby byla atmosféra dokonalá. Celá akce trvá
60 minut a nechá ve vás hluboký dojem.
Tip: Dobře se oblékněte, nahoře je chladněji než
dole.
A na čem si pochutnáte? Menu pro rok 2020 je plné
nevšedních specialit. Zvolit si navíc můžete jako masové, tak
vegetariánské verze.
- Gazpacho z vodního melounu s pálenou limetovou krevetou
s rýžovým chipsem a
koriandrovým olejem
- Vegetariánská varianta: Gazpacho z vodního melounu s marinovaným
avokádem, rýžovým chipsem a koriandrovým olejem
- Dekonstrukce kulajdy s espumou ze smetanového velouté,
picklovanými shimeji, hříbky na másle a pošírovaným křepelčím
vejcem
- Kachní prso připravené metodou sous-vide
s rakytníkovým gelem, omáčkou demi glace s redukcí z portského vína,
bramborovým fondánem a salátkem z červeného zelí
- Vegetariánská varianta: Celer připravený metodou sous-vide a glazovaný
na másle, rakytníkový gel a redukce z portského vína, bramborový fondán
a salátek z červeného zelí
- Jogurtový mousse se segmenty pomeranče, omáčkou
z mučenky a likéru Grand Marnier s malinovým meringue
Není se čeho bát
Nespadne to s námi? Nespadne! Plošinu jistí jeřáb a 16 ocelových lan,
budete v bezpečí. Navíc si zapnete bezpečnostní pásy.
Dobré vědět: Jste na nějakou potravinu alergičtí, ale
nechcete si nechat tenhle zážitek ujít? Žádný problém – stačí vše
nahlásit při příchodu a jídlo vám upraví na míru.