Masová matematika říká, že 600 g i 1200 g tří druhů masa ve třech druzích trojbalu dají v součtu s pečivem a salátem stejný výsledek: bezpočet spokojených mlasknutí.
V tradiční restauraci Formanka si s tradiční dobrotou české kuchyně výborně rozumějí, o čemž se přesvědčíte hned u prvního sousta. Řízků je 600 g nebo 1,2 kg a z toho, jak je mistr šéfkuchař naklepal, se na vás jenom klepou radostí.
Nebudou to ale jen tak obyčejné řízky, pod třemi druhy trojobalů se skrývají i tři druhy masa. Kuřecí se zahalilo do mandlí, vepřové zůstává u klasiky a panence to sluší v česneku a bylinkách. Zkuste je všechny a nezapomeňte přikusovat pečivo a prokládat sousta zeleninkou.
Za příplatek je možné si jídlo odnést i s sebou.
Srdce pivařů radostí poskočí nad nabídkou nápojového lístku, na čepu tu mají pivo Svijany.
Historie restaurace sahá až do roku 1894 a dodnes zůstala v rukou stejné rodiny. Tak jako tu v minulosti přespávali formani a přepřahali koně, dnes se tu zastavují turisté na zájezdech a všichni, kdo se chtějí pořádně posilnit.