Návštěva restaurace, kde připravují samé dobroty, naráží pouze na jediný problém. Často nevíte, jakému jídlu dát přednost. Vyřešte toto dilema jednoduše: dopřejte si menu hned o 7 chodech.
Navštivte restauraci MG, která
byla v roce 2017 vyhlášena 3. nejlepší mimopražskou restaurací
v ČR, a dopřejte si zde pestré 7chodové menu pro jednu či
dvě osoby. V romantickém prostředí se skvělou obsluhou se můžete kochat nejen reprezentativním interiérem nebo krásným výhledem na panorama přilehlého malého letiště, ale především otevřenou kuchyní,
kde můžete sledovat při práci kuchaře Miroslava Grusze, který vařil
s kuchaři oceněnými michelinskou hvězdou.
Po škole začínal v pražském hotelu Renaissance, kde
získával první kuchařské zkušenosti pod vedením Zdeňka Pohlreicha. Po 5
letech zamířil do svého prvního zahraničního angažmá – Marriottu
v Zürichu.
Po návratu nastoupil do kuchyně restaurace Allegro v hotelu
Four Seasons. Tady se postupně potkal s absolutní špičkou světové
gastronomie Vitem Mollicou a Andreou Accordim, s ním byl také u toho, když
Allegru získalo michelinskou hvězdu, první v Česku a bývalé střední
Evropě vůbec. Tam se také seznámil více s italskou kuchyní, která mu tak
učarovala, že se rozhodl zdokonalit na místě, v Restaurantu Palagio hotelu
Four Seasons ve Florencii opět po boku Vita Mollicy v obou případech jako
jeden ze zástupců.
Po návratu do Čech strávil 4 roky v pražském hotelu
Augustine ze světového řetězce Rocco Forte Hotels, kde se postupně
propracoval na pozici executive chefa a spolupracoval s Jeffem Blandem, Lee
Streatonem či Markem Hixem. Na své pozici vedl tým 20 kuchařů
a posbíral různé ocenění. Příkladem je třetí nejlepší fine dining
restaurace v Praze v ročence magazínu EURO a S. Pellegrino a Acqua Panna
v roce 2013.
Poslední 2 roky jste ho mohli potkávat v pražské
restauraci Aromi (známého ambassadorra italské gastronomie Riccarda Lucque),
kde jako head chef mohl naplno uplatnit své zkušenosti ze zahraničí
i kreativitu a cit pro suroviny a jejich kombinace. (Ocenění Bib Gourmand od Michelin guide – kvalitní dobré jídlo za dobrou cenu).
Otevření vlastní restaurace nesoucí jeho jméno je tak
logickým vyvrcholením jeho bohaté profesní kariéry.
Restaurace reprezentuje italskou a českou kuchyni s důrazem na kvalitní, čerstvé a lokální suroviny. Díky tomu je
právem doporučována mezinárodním hnutím Slow food. Připravují zde
zejména pokrmy z čerstvých ryb, mořských plodů, výběrových mas a domácích těstovin. Vinné menu obsahuje přes 190 druhů
vín, některá můžete ochutnat i po sklence, a to díky unikátní metodě Coravin.
Restaurace MG se nachází blízko sjezdu z dálnice z Prahy, a pokud sem
pojedete zdaleka, můžete využít možnost ubytování v přilehlých
apartmánech. Voucher do restaurace můžete použít nejenom pro sebe,
ale díky dlouhé platnosti, která končí až 31. 3. 2020
je také skvěle využitelný jako dárek pro všechny, kteří holdují
dobrému jídlu.