Rezervace: je nezbytná, jelikož menu se připravuje 24 hodin. Proto zavolejte nejlépe 48 hodin předem na tel. číslo 495 515 078 a svá místa i dobroty si zamluvte.
Jídlo s sebou: kdepak, těmto specialitám to v krabičkách nesluší.
Dolce Vita neznamená jen sladký, ale také šťavnatý, křupavý, pikantní a voňavý život. Přesvědčte se sami!
Co byste řekli na cizrnový humus, vyšlehaný do jemné pěny, dýňovou polévku hebkou jako samet a vymazlenou dozlatova opraženými oříšky, šťavnaté kuřecí prsíčko s křupavou kůrkou a čokoládový dortík, ze kterého po rozkrojení vyteče horká čokoláda? Říkáte ano? Pak zajděte do restaurace Dolce Vita, protože přesně takhle bude vypadat 4chodové menu pro jednoho z vás.
„Příjemné prostředí, velice milá a ochotná obsluha, což musím opravdu vyzdvihnout. Burgerové menu bylo vynikající, neměli jsme co vytknout. Chuťově velice vyvážené, velká porce trhaných žeber, skvělý salát a výborné chipsy k tomu. Doporučuji navštívit.“ (Kristýna, 10/2019)
Druhý z vás se může těšit na hovězí tataráček s topinkami z domácího chleba, dlouho tažený hovězí vývar, růžovou, šťavnatou vepřovou panenku s bramborovým pyré a omáčkou demi-glace a také čokoládový fondant, který bude v obou případech přelitý malinovou omáčkou. My říkáme jediné – mňam!
Skvělé info: Restaurace si zakládá na tom, že nepoužívá umělá dochucovadla – všechny omáčky, majonézy, kečup, dokonce i chleba jsou vlastní výroby.
Co je metoda sous-vide?
To je maso uzavřené ve vakuu, vařené na nízkou teplotu po hodně dlouhou dobu. Kromě toho, že maso zůstane neuvěřitelně šťavnaté, měkké a křehké, zároveň si zachová i svou váhu. Takže žádná gramáž za syrova a po uvaření. Dostanete pořádnou porci, protože supreme i panenka jsou připravované právě touto metodou.