Vše, co si vyrobíte, si odnesete nebo rovnou sníte
Skvělé hodnocení: prostředí, přístup i výsledek
Opičit se není hezké. Pokud se tedy zrovna neopičíte po cukráři vyrábějícím čokoládu: to vám v okolí pochválí všichni.
Jak se z bobu stane čokoláda? V které zemi se jí ročně sní nejvíce?
Odkud kakao pochází a jak z něj vyrobit tabulku nejoblíbenější laskominy
na světě? To vše a mnohem více se dozvíte během kurzu výroby
čokolády v Chocolate
Monkey, na který se vydala i mama blogerka Andrea Tengler s 5letým
Rikim.
Pod vedením zkušené a sympatické čokolatiérky se naučíte správně
temperovat a pracovat s čokoládou, vyrobíte si zajímavé kousky
různou technikou a ještě ochutnáte vysoce kvalitní čokolády
netradičních chutí.
Otestováno mama blogerkou
Mama blogerka byla nadšená: „Spousta fotek, a hromada zážitků…
po hodině a půl se s úsměvem a plní nových informací
loučíme. Richard, Patrik i já jsme moc nadšení nejen z krásného
prostředí s dokonalým výhledem na starou Prahu, ale hlavně z milého a usměvavého přístupu.“
A co vzít s sebou? „Na děti jsou tam skvěle připraveni a hlavně je
mají moc rádi. Oblečení moc řešit nemusíte, dostanete totiž
zástěry i čepice. S sebou si tak vezměte jen dobrou náladu a milou společnost. Jo, a moc nejezte, ať máte hodně místa na zkoušení
všech těch dobrot!“
Kurz výroby čokolády si jako společnou aktivitu užijí rodiny
s dětmi, parta lidí z práce i zamilované páry. Komu by
nestačila vlastnoručně vyrobená čokoláda, k manufaktuře je připojen
i obchůdek, kde je možné zakoupit čokolády té nejvyšší
kvality nebo posedět u šálku horké čokolády s domácí
šlehačkou.
A myslí se tu opravdu na vše, jak doplňuje blogerka: „Vybrali jsme
si místo, Riki s tatínkem nasadili zástěry a napsali si jména na čepice. A ty čepice? To je za mě už jen krásná třešnička na dortu.“
Chocolate Monkey vznikla na místě, kde prý kdysi ve stejné budově
fungovala manufaktura na čokoládu. Traduje se, že jeden prohnaný obchodník
poslal svého opičího špeha, aby se vplížil oknem dovnitř a ukradl svitek
s postupem přípravy té nejlahodnější čokolády. Šimpanzovi se však
v manufaktuře zalíbilo natolik, že už z ní nikdy neodešel a stal se miláčkem všech čokolatiérů.
Čokolatiérka Michaela Wlosoková se rozhodla navázat na tradici a dnes
lidem z celého světa všech věkových kategorií odtajňuje zákonitosti
tohoto dávného řemesla. Účastníci workshopů, které se konají denně, a to hned čtyřikrát, si během devadesáti minut vyrobí svou vlastní
čokoládu. A nejen to. Dozví se, jak taková čokoláda vzniká od semínka
kakaovníku až po lahodnou tabulku čokolády.
Hlavním cílem Michaely je, aby se lidé u workshopu jak něco nového
dozvěděli, tak hlavně pobavili. Motivuje nové čokolatiéry k tomu, aby
beze studu ponořili do čokoládové hmoty prst a nebáli se ho olíznout, aby
se od čokolády bez okolků zamazali, aby jim ukáplo tady a támdle. Navíc je
povoleno neomezené mlsání čokolády, kterému málokdo odolá a to je
dobře, protože přesně o tom by workshop měl být. O radosti z výroby
vlastního kousku, dobré náladě z konzumace kvalitní čokolády, při které se v těle zvyšuje hladina hormonu Fenylethylaminu, kterému se přezdívá „droga zamilovaných“, spontánnosti a fantazii, jak si kdo
ozdobí svůj čokokousek.
Lajk od Super mámy
Bylo to celkově naprosto skvělé pro děti. Richard byl nadšený a celou dobu mu zářily oči. Dokážu si tu představit celou partu dětí, třeba jako narozeninovou oslavu!