Všeobecně
se lze řídit poučkou "nekonzumovat potraviny tmavší, než je oloupaný
brambor'' a nejíst kyselé potraviny (např. většinu ovoce). Vyhněte
se potravinám, které zanechávají pigment (káva, čaj, pivo, borůvky,
červené víno, červené zelí, čokoláda, barvené nápoje, colové nápoje,
červená řepa, špenát, ovoce, rajčata, mrkev, kukuřice, brokolice,
zelené fazolky, kapusta, houby, kečup, kari, sojová omáčka, tmavé a červené maso, chléb, margarín, máslo, mléko, šumivé
nápoje atd.).
K jídlu
je doporučováno např. bílé pečivo, smetanové sýry, bílé těstoviny
s bílou omáčkou, brambory (ne ve slupce), bílou rýži, kuřecí maso
(musí být suché nebo vařené – bez tuku), krupicovou či ovesnou kaši,
bílý jogurt, bílou rybu, vodu, čiré alkoholické nápoje (bílé víno,
vodka, gin, ..), mléko pouze odstředěné atd.
|