Žebro hrálo důležitou roli při stvoření světa a pokračuje v tom i dnes. Tentokrát však při sycení břicha.
Zajděte na kilovou porci vepřových žebírek do nově otevřené nekuřácké restaurace Na Soutoku. Žebra jsou připravená na memphiský způsob, tzn. že je kuchař nejprve marinuje ve směsi jablečného moštu a jablečného octa, posype kořením a třtinovým cukrem a poté upeče tak, až se maso rozpadá.
K zakousnutí dostanete chléb, cibuli na kolečka, kyselé okurky, beraní rohy a nakládané cibulky. Ke spláchnutí lahodných soust se nabízí točená piva Pilsner Urquell, Velkopopovický Kozel 11° a nealkoholický Birell. Pokud máte raději víno, ochutnejte dva druhy bílého sudového vína z rodinného vinařství z Březí u Mikulova.
Restaurace se nachází jen kousek od centra města v příjemném prostředí u řeky, v areálu Teniscentra DTJ HK. Návštěvu můžete spojit s procházkou nebo projížďkou podél Labe.