3 důvody, proč vyzkoušet dárkový set cvrčků ve zkumavce

3 důvody, proč vyzkoušet dárkový set cvrčků ve zkumavce

Slevomat 22. 11. 2022

Hledáte originální dárek, kterým překvapíte své blízké? Zkuste něco jiného, než obvyklé vtipné hrnky nebo plyšáky a buďte u vánočního stromečku za hvězdu. Pokud si myslíte, že není vhodné dávat cvrčky jako dárek, možná vás přesvědčíme o opaku.

Cvrčci jsou dárek, se kterým je spousta zábavy

Sehnat originální dárek je někdy pěkná fuška. Když se chcete vyhnout penězům v obálce, není to vůbec snadné. Nebo když hledáte dárek pro někoho, kdo už má všechno. Dárkový set křupavých cvrčků ho zaručeně překvapí. Bude to emotivní téma hovorů s kamarády na večírcích a můžete se hecovat, kdo první tuhle cvrččí lahůdku vyzkouší.

Vyberte si příchuť, která vám sedí nejvíce

Jak vlastně cvrčci chutnají? Sami o sobě mají jemně oříškovou chuť. V dárkovém setu jsou ale ochucení podle dalšího přidaného koření a příchutí. Na výběr máte varianty sladké, ale také slané. Velmi oblíbené jsou ty v čokoládě, protože samotného cvrčka lehce zakryjí a odpadá tak úvodní bariéra. Skvělé jsou ale také s příchutí limetka & chilli nebo slaný karamel.

Supervýživná protein bomba – potravina budoucnosti?

Cvrček je stejně kvalitní zdroj proteinu jako to nejlepší hovězí maso – 70 % jsou proteiny a 20 % zdravé tuky. Obsahuje více omega-3 a omega-6, než losos. Je v něm také vláknina chitin, která zlepšuje zažívání a snižuje zánětlivost.

Cvrček má také výrazně nižší dopad na životní prostředí. Na výrobu této pochutiny je potřeba až 2000× méně vody než na zpracování hovězího masa. Cvrčci navíc produkují 100× méně skleníkových plynů. Hotová superpotravina!

Cvrčky můžete jíst místo chipsů nebo oříšků. Po celém světě jsou cvrčci oblíbení jako svačinka k pivu nebo vínu. A jedna zajímavost na závěr: Mexičané cvrčky jedí také jako hlavní jídlo chapulines

Jak se vám článek líbil?

Slevomat

Tipy na výlety, pravidla k soutěžím a všechno, co by vás o Slevomatu mohlo zajímat. 

Zaujal vás článek? Tohle se vám bude líbit!

Nahoru