Nejlepší kavárna široko daleko? Po absolvování tohoto kurzu rozhodně u vás doma.
Milujete kávu a chtěli byste se dozvědět více o správné přípravě espressa a cappuccina? Zajděte na jeden z kurzů přípravy kávy, které pořádá Laura Coffee. Kurzy probíhají v malém počtu kurzistů, je tak zajištěna vysoká intenzita předání zkušeností a osobní přístup ke každému zákazníkovi.
Co vše se na kurzu naučíte?
Teoretická část
Příprava espressa a cappuccina dle italského standardu
Jak připravit lahodné espresso
Parametry dokonale připraveného espressa
Jak důkladně našlehat „mikropěnu“
Ukázka latte artu neboli „malování“ mlékem
Kávové zrno
Jak nakupovat a podle čeho vybírat kvalitní kávu
Víte, jak vypadá zelená káva
Kávovary a přístroje na šlehání mléčné pěny
Pákové přístroje vs. automatické
Rady a tipy jak vybrat spolehlivý přístroj pro svou potřebu
Mlýnek na kávu a nádobí
Proč je mlýnek tak důležitý
Nastavení mlýnku a jeho čistota
Rady a tipy jak vybrat vhodný mlýnek pro svou domácnost
Jaké velikosti šálků volit na espresso či cappuccino
Praktická část
Profi stanoviště s vyškolenými baristy, kteří budou vašimi osobními mentory a lektory.
K dispozici kvalitní kávovar, vhodné nádobí a speciální konvičky na šlehání mléka, tedy vše podstatné pro přípravu perfektního espressa či cappuccina.
Sami si několikrát vyzkoušíte přichystat espresso a cappuccino.
Předpokládaná délka kurzu je 3–4 hodiny.
Dobré vědět: Kurzy se pořádají min. 1× měsíčně, v případě zájmu i častěji.
250 g zrnkové kávy Laura jako dárek
Navíc s sebou domů dostanete 250 g balení zrnkové kávy. Káva je pojmenovaná, stejně jako samotná pražírna, po starší dceři zakladatele Laura Coffee. Zákazníky je to nejvíce vyhledávaná káva. Jedná se o směs z Brazílie. Ze země, kde najdete obrovské kávové plantáže plné vůní, kde se kávové zrna suší na slunci a ovívá je čerstvý větřík Atlantského oceánu. Lískový oříšek, svěží tělo a příjemná sladká dochuť kávy jsou odrazem živých rytmů brazilských obyvatel. Laura je vlajkovou lodí pražírny Laura Coffee, prostě „el corazón“.