Výlet k Mumlavskému vodopádu a čertovým okům

V Harrachově, kousek za městem, najdete téměř 10 metrů vysoký Mumlavský vodopád. Vede k němu nenáročná cesta vhodná pro kočárky, kola, odrážedla i vozíčky. Začíná u autobusového nádraží a Lesnického muzea a měří jen 1,2 km. Výlet tedy zvládnete i s malými dětmi. 

Tip: Podél řeky Mumlavy můžete dojít až na rozcestí Krakonošova snídaně. Cesta tam a zpět do Harrachova měří 12 km.

Cestou k vodopádu narazíte na dětské hřiště a Liščí stezku s prolézačkami, na které se děti vyblbnou. Ze stezky se můžete vrátit zpět na asfaltovou cestu nebo přejít Mumlavu a vzít to k vodopádu po druhém břehu. Pokud budete pokračovat po asfaltce, narazíte na informační tabule a dozvíte se, že proud vody vytváří takzvané obří hrnce neboli čertova oka. Největší taková prohlubeň je prý 3 metry hluboká a má průměr 6 metrů.

Tip: Navštivte vodopád v zimě. Když zamrzne, promění se v okouzlující ledopád.

Pokud pojedete s dětmi, podívejte se, jak je můžete zabavit. Mama blogerka MK Life a mama ambasadorka Jana pro vás připravily tipy na výlety a zážitky v Harrachově

Lajk od maminky Kláry

Krásná procházka v každém ročním období, ale v zimě má neobyčejné kouzlo. Auto necháme stát na parkovišti, které se nachází hned za autobusovým nádražím v Harrachově, a můžeme si vybrat dvě cesty – jedna vede cca 500 metrů po silnici než se dostaneme do lesa, nebo se vrátíme kousek zpátky a projdeme kolem muzea lesnictví a myslivosti Šindelka. V obou případech je cesta cca 2 km, vede převážně lesem a je přístupná kočárkům i běžkám. V polovině cesty se můžeme odpojit na Liščí stezku (bez kočárku), která nás stejně tak dovede k vodopádům nebo v letních měsících můžete využít dětské hřiště.

Nahoru