Stezka korunami stromů na Lipně

První stezka korunami stromů u nás je otevřená celoročně. Je 40 m vysoká a stojí na vrcholu Kramolín ve výšce 901 m n. m. v Rodinném areálu a Skiareálu Lipno. Stezka v délce 372 m z dřevěné konstrukce je citlivě zasazena do smíšeného lesa a při maximálním stoupání 2–6 % se dostanete až do 24metrové výšky. Stezka je zakončena 40metrovou vyhlídkovou věží. Stezka je bezbariérová a zvládnete ji bez potíží vyjít i s kočárkem nebo vyjet na vozíku, protože má mírné stoupání. 

Informační tabule, lezecké centrum i tobogán

Na vrchol Kramolína se dostanete „Stezkabusem“ přímo z centrálního parkoviště Lipna nad Vltavou či lanovou dráhou Lipno Express (mimo zimní období). Z vrcholu Stezky uvidíte na Lipenské jezero, šumavskou přírodu, Novohradské hory a vrcholky rakouských Alp.

Stezka zahrnuje také výukové prvky, aby se její návštěvníci seznámili blíž nejen s přírodou ale i s ochranou životního prostředí. S ptačími hodinami, budkami, dřevěnými soškami a informačními tabulemi poskytuje kompletní poznatky o ptačí říši, a to po celé délce stezky.

Celá cesta na vrchol stezky má 675 m, to už je do mírného kopce pěkná procházka. Dolů můžete sjet po tobogánu, který je dlouhý 52 m. Jízdenky na tobogán se prodávají přímo u jeho startu nebo na pokladně u vstupu na Stezku. Tam najdete také lezecké centrum, které nadchne vaše děti a je zdarma.

Tip: Na úpatí Stezky najedete obchod se suvenýry a v těsné blízkosti bistro s nabídkou teplého i studeného menu. 

Lajk od maminky Libušky

Pro ty nejodvážnější jsou ve výšce 24 m umístěné 3 zážitkové stanice s lanovými prvky. Trvalo mi několik návštěv, než jsem na ně vstoupila, ale když mě předešly mé dcerky ve věku 5 a 2 roky, sebrala jsem všechnu odvahu a vydala se je "zachraňovat".

Nahoru