Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.
Filé z aljašské tresky: 4 kg naporcovaného jemného masa bez kostí
Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce
Často se ptáte
- Přejděte do internetového obchodu www.bonfood.cz.
- Registrujte se nebo rovnou přihlaste.
- Vložte do košíku produkt ALJAŠSKÁ TRESKA FILÉ I PRO DĚTI 10X400G (pozn. můžete přikoupit i další zboží – doprava zůstává zdarma).
- Otevřete nákupní košík kliknutím na ikonku košíku v pravé horní části stránky.
- Do šedivého rámečku v levém dolním rohu Kód slevy vložte kód voucheru a stiskněte tlačítko Použít slevový kód. Abyste mohli zadat slevový kód musíte být přihlášeni.
- Stiskněte zelené tlačítko Pokračovat v objednávce.
- Vyplňte svou fakturační adresu, stiskněte tlačítko Pokračovat.
- Vyplňte svou dodací adresu, stiskněte tlačítkoPokračovat.
- Z nabízených možností vyberte termín doručení zásilky.
- Vyberte způsob platby, pokud nemáte v košíku jiné zboží a cena objednávky je 0 Kč, není důležité, jaký způsob vyberete.
- Potvrďte objednávku.
Vzhledem k povaze zboží nelze stornovat ani vrátit.
Dobrý den,
bohužel jsem nestihla využít vaší nabídky. Budete ještě navyšovat
počet voucherů?
Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
v této akci už ne, pokud se ptáte na porce filé pro děti.
s pozdravem
Pavel Domkář
File vyborne, predevcirem dorazilo a dnes jsme ochutnali – skvele, krasne
pevne maso, zadna voda, po mnoha letech zase zacneme jist file. Objednavam
znova.
Pro Karla Majera: file mi dovezli do prace (Ustavu jaderne fyziky) a zadnou
radioaktivitu jsme neobjevili (detektory ani nespustily poplach) – takze
nebojte. A v Japonsku jsme loni jedli sushi porad a az na blazniveho Francouze
(greenpeace-aka), ktery nas varoval pred radioaktivnim spadem a zamorenou vodou,
tam byli vsichni v pohode. A v Japonsku je kvalita potravin sakra
kontrolovana.
Dobrý den,
jsme opravdu rádi,že jako zákazníci začínáte přicházet na to, že filé
opravdu není to,co jste si kupovali v minulých letech na marketech. Snad se
konečně lidé vrátí postupně k rybímu filé, to samé platí
o obalovaných prstech. Nedivím se,že se jim lidé vyhýbají, obvykle je to
opravdu blivajz, ovšem cena zajímavá.
Co se týká pana Majera, spíš by se nad sebou měli zamyslet ti, co tyhle
pitomosti věší na web. Články ve smyslu profesor Womacka z Washingtonské
univerzity si myslí, že ......., Joe Azbest byl na lososí farmě svědkem
..... apod, nemá vůbec smysl číst. Pokud to není opravdu podloženo, nejsou
tam odkazy a nevyšlo to v nějakém aspoň trochu renomovaném časopisu, je
to ztráta času. Kladu si jen otázku, jestli ty,poslední dobou poměrně
časté, útoky na ryby,zejména na lososa, jsou opravdu vedeny neznalostí,nebo
je zatím něco jiného, jestli někdo prostě nepotřebuje to místo na trhu.
Každopádně doufám,že se nám povede zákazníky přesvědčit, že ryby
jsou nejen zdravé,ale i opravdu chutné.
P.S. Proč tam tedy ten Frantík jezdil?
s pozdravem
Pavel Domkář
Pro Karel Majer: tak to nekupujte a nemusite trpet obavami, ze budete radioaktivni a zarit.
Dobry den. Zajima me to same, na co se pta pani Markéta…
Dobrý den,
jak se filé vyrábí, že drží pohromadě v kostce a vlastně v nich není
přidaná voda?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
to s vodou nesouvisí. Filety se narovnají na lodi do takového
rámečku,vyloženého voskovaným papírem a potom se zmáčknou, tím dostanou
tvar toho rámečku a zmrazí se, potom se z rámu vyklopí. Kvalita je daná
druhem ryby, tím co se dá do rámečku, my kupujeme filetový blok, ale lze
tam narovnat,resp nasypat i drobné kousky nebo separát. Kvalitu výrazně
ovlivňuje rychlost zmražení.
Voda se obvykle přidává do tzv, doublefrozen filé, tedy dvakrát
zmraženého filé, kdy Číňané mají obrovské fabriky, nakoupí
celé,zmražené ryby, ty nechají rozmrazit a vyfiletují a do filet před
zmražením nastříknou vodu, tu zaváží pomocí polyfosfátů nebo jiných
vazačů a potom se filé zmrazí, Jakmile se přidá jakékoliv množství vody
dovnitř filé, je nenávratně zničeno, nejde to jíst,je to strašlivý blaf,
smrdí to a rozpadá se to. Na moři na tyhle legrácky není čas,provoz
lodí,kteréí jsou schopny filetovat a mrazit na moři, je strašlivě drahý a
nelze zpomalovat výrobu a převážet filé s vodou. Je nutné produkovat
super kvalitní zboží a nechat si to zaplatit. Naopak Číňané využívají
levné pracovní síly a přidáním až 50% vody se dostávají na nízké
ceny. Přidanou vodu je nutné nezaměňovat s glazurou, to je vrstva vody na
povrchu,chránící zboží před vymrzáním,zejména filety nebo dražší
zboží jako krevety apod. Pokud je použitá,je naprosto dostačující
u filé max 5 %, u krevet 10%. Vyšší glazury už zase mají za účel
snížit cenu za kg. Pokud má zboží glazuru, opláchněte ho před použitím
vlažnou vodou tak, abyste se nehtem mohli zaškrábnout až do masa, Pokud to
neuděláte, solíte a kořeníte glazuru, při kuchyňské úpravě vám voda
sjede do oleje a filé nesmažíte,ale vaříte,navíc je neslané. Filé
s nástřikem vody nekupujte vůbec, není absolutně k jídlu. Porce pro
děti nejsou ani glazované, protože je balíme do vakua,aby nevymrzaly.
s pozdravem
Pavel Domkář
26. Studie provedená v roce 2012 dospěla k závěru, že radioaktivní
záření z Fukušimy by mohlo ovlivnit lidský život podél západního
pobřeží severní Ameriky – od Mexika až po Aljašku, na celá
desetiletí.
27. Podle amerického deníku Wall Street Journal bude vyčištění Fukušimy
trvat až 40 let.
28. Profesor z Yaleské univerzity Charles Perrow varoval, že pokud nebude
Fukušima vyčištěna se 100 % úspěšností, mohlo by být lidstvo důsledky
jaderné havárie ohroženo „po tisíce let“.
To je hezké, jen moc nechápu, jak to souvisí s aktuálním stavem,studie
z roku 2012, když nyní se ukazuje, že i potraviny z okolí havarie jsou
bezpečné. A upřímně, všechny tyhle články neřeším,pokud bych je měl
brát vážně, nezbyde mně, než zkřížit ruce na prsou,zavřít oči a
umřít. Naposledy tady po netu poletoval článek s nadpisem Losos-
nejjedovatější potravina. Navzdory všem průběžným testům a
měřením,které ukazují na zdravotní nezávadnost a naopak poukazují na
prospěšnost EPA a DHA, někdo bez jakýchkoliv podkladů vystřelí naprostou
pitomost a vyděsí půlku národa. Takže já se spolehnu na standardní
zdroje, zejména veterinární správu, kdy v případě jakéhokoliv
závažného problému, máme prostřednictvím systému rychlého varování
přes našeho veterináře varování na stole. Profesora Charlese Perrowa
zatím nebudeme brát v potaz, zejména, pokud nevíme, jestli od roku
2012 nezměnil svůj názor, což se zdá být pravděpodobné.
V současné době se za nejzávažnější zdravotní riziko u ryb považuje
obecně možná kontaminace PCB nebo obsah methylrtuti. To jsou věci, které
aktuálně sledujeme. O zvýšené radioaktivitě jsem u komečního zboží
za 25 let praxe zatím neslyšel.
s pozdravem
Pavel Domkář
To vím že Fukušima byla před 5 lety umím číst – 5 let po jaderné katastrofě japonské elektrárny Fukušima se ukazuje, že následky nenese zdaleka jen Japonsko.
Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.
Ale neee, taky jsem promeškala nabídku, to mě moc mrzí! Už jsem si představovala konečně kvalitní filé na štědrovečerním stole za dobrou cenu :(
Nicméně v minulosti jsem kupovala steaky z tuňáka a jsem nadšena. Žádná voda, čistá chuť, rychlá a bezproblémová komunikace i doprava zdarma.
Díky za možnost konzumace kvalitních ryb, za přijatelnou cenu – musím se ale hodně krotit, jinak bych za chvíli na účtu měla nulu a mrazák plný ryb :-D
Jsme rádi,že jste s našimi výrobky spokojená.
s pozdravem
Pavel Domkář