Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Filé z aljašské tresky: 4 kg naporcovaného jemného masa bez kostí

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak objednat zboží
Storno podmínky
Lucie

Ale neee, taky jsem promeškala nabídku, to mě moc mrzí! Už jsem si představovala konečně kvalitní filé na štědrovečerním stole za dobrou cenu :(
Nicméně v minulosti jsem kupovala steaky z tuňáka a jsem nadšena. Žádná voda, čistá chuť, rychlá a bezproblémová komunikace i doprava zdarma.
Díky za možnost konzumace kvalitních ryb, za přijatelnou cenu – musím se ale hodně krotit, jinak bych za chvíli na účtu měla nulu a mrazák plný ryb :-D

Bonfood.cz

Jsme rádi,že jste s našimi výrobky spokojená.
s pozdravem
Pavel Domkář

Michaela

Dobrý den,

bohužel jsem nestihla využít vaší nabídky. Budete ještě navyšovat počet voucherů?

Předem děkuji za odpověď.

Bonfood.cz

Dobrý den,
v této akci už ne, pokud se ptáte na porce filé pro děti.
s pozdravem
Pavel Domkář

eva

File vyborne, predevcirem dorazilo a dnes jsme ochutnali – skvele, krasne pevne maso, zadna voda, po mnoha letech zase zacneme jist file. Objednavam znova.

Pro Karla Majera: file mi dovezli do prace (Ustavu jaderne fyziky) a zadnou radioaktivitu jsme neobjevili (detektory ani nespustily poplach) – takze nebojte. A v Japonsku jsme loni jedli sushi porad a az na blazniveho Francouze (greenpeace-aka), ktery nas varoval pred radioaktivnim spadem a zamorenou vodou, tam byli vsichni v pohode. A v Japonsku je kvalita potravin sakra kontrolovana.

Bonfood.cz

Dobrý den,
jsme opravdu rádi,že jako zákazníci začínáte přicházet na to, že filé opravdu není to,co jste si kupovali v minulých letech na marketech. Snad se konečně lidé vrátí postupně k rybímu filé, to samé platí o obalovaných prstech. Nedivím se,že se jim lidé vyhýbají, obvykle je to opravdu blivajz, ovšem cena zajímavá.
Co se týká pana Majera, spíš by se nad sebou měli zamyslet ti, co tyhle pitomosti věší na web. Články ve smyslu profesor Womacka z Washingtonské univerzity si myslí, že ......., Joe Azbest byl na lososí farmě svědkem ..... apod, nemá vůbec smysl číst. Pokud to není opravdu podloženo, nejsou tam odkazy a nevyšlo to v nějakém aspoň trochu renomovaném časopisu, je to ztráta času. Kladu si jen otázku, jestli ty,poslední dobou poměrně časté, útoky na ryby,zejména na lososa, jsou opravdu vedeny neznalostí,nebo je zatím něco jiného, jestli někdo prostě nepotřebuje to místo na trhu. Každopádně doufám,že se nám povede zákazníky přesvědčit, že ryby jsou nejen zdravé,ale i opravdu chutné.
P.S. Proč tam tedy ten Frantík jezdil?
s pozdravem
Pavel Domkář

Jana

Pro Karel Majer: tak to nekupujte a nemusite trpet obavami, ze budete radioaktivni a zarit.

Víťa

Dobry den. Zajima me to same, na co se pta pani Markéta…

Markéta

Dobrý den,
jak se filé vyrábí, že drží pohromadě v kostce a vlastně v nich není přidaná voda?
Děkuji za odpověď.

Bonfood.cz

Dobrý den,
to s vodou nesouvisí. Filety se narovnají na lodi do takového rámečku,vyloženého voskovaným papírem a potom se zmáčknou, tím dostanou tvar toho rámečku a zmrazí se, potom se z rámu vyklopí. Kvalita je daná druhem ryby, tím co se dá do rámečku, my kupujeme filetový blok, ale lze tam narovnat,resp nasypat i drobné kousky nebo separát. Kvalitu výrazně ovlivňuje rychlost zmražení.
Voda se obvykle přidává do tzv, doublefrozen filé, tedy dvakrát zmraženého filé, kdy Číňané mají obrovské fabriky, nakoupí celé,zmražené ryby, ty nechají rozmrazit a vyfiletují a do filet před zmražením nastříknou vodu, tu zaváží pomocí polyfosfátů nebo jiných vazačů a potom se filé zmrazí, Jakmile se přidá jakékoliv množství vody dovnitř filé, je nenávratně zničeno, nejde to jíst,je to strašlivý blaf, smrdí to a rozpadá se to. Na moři na tyhle legrácky není čas,provoz lodí,kteréí jsou schopny filetovat a mrazit na moři, je strašlivě drahý a nelze zpomalovat výrobu a převážet filé s vodou. Je nutné produkovat super kvalitní zboží a nechat si to zaplatit. Naopak Číňané využívají levné pracovní síly a přidáním až 50% vody se dostávají na nízké ceny. Přidanou vodu je nutné nezaměňovat s glazurou, to je vrstva vody na povrchu,chránící zboží před vymrzáním,zejména filety nebo dražší zboží jako krevety apod. Pokud je použitá,je naprosto dostačující u filé max 5 %, u krevet 10%. Vyšší glazury už zase mají za účel snížit cenu za kg. Pokud má zboží glazuru, opláchněte ho před použitím vlažnou vodou tak, abyste se nehtem mohli zaškrábnout až do masa, Pokud to neuděláte, solíte a kořeníte glazuru, při kuchyňské úpravě vám voda sjede do oleje a filé nesmažíte,ale vaříte,navíc je neslané. Filé s nástřikem vody nekupujte vůbec, není absolutně k jídlu. Porce pro děti nejsou ani glazované, protože je balíme do vakua,aby nevymrzaly.
s pozdravem
Pavel Domkář

Karel Majer

26. Studie provedená v roce 2012 dospěla k závěru, že radioaktivní záření z Fukušimy by mohlo ovlivnit lidský život podél západního pobřeží severní Ameriky – od Mexika až po Aljašku, na celá desetiletí.

27. Podle amerického deníku Wall Street Journal bude vyčištění Fukušimy trvat až 40 let.

28. Profesor z Yaleské univerzity Charles Perrow varoval, že pokud nebude Fukušima vyčištěna se 100 % úspěšností, mohlo by být lidstvo důsledky jaderné havárie ohroženo „po tisíce let“.

Bonfood.cz

To je hezké, jen moc nechápu, jak to souvisí s aktuálním stavem,studie z roku 2012, když nyní se ukazuje, že i potraviny z okolí havarie jsou bezpečné. A upřímně, všechny tyhle články neřeším,pokud bych je měl brát vážně, nezbyde mně, než zkřížit ruce na prsou,zavřít oči a umřít. Naposledy tady po netu poletoval článek s nadpisem Losos- nejjedovatější potravina. Navzdory všem průběžným testům a měřením,které ukazují na zdravotní nezávadnost a naopak poukazují na prospěšnost EPA a DHA, někdo bez jakýchkoliv podkladů vystřelí naprostou pitomost a vyděsí půlku národa. Takže já se spolehnu na standardní zdroje, zejména veterinární správu, kdy v případě jakéhokoliv závažného problému, máme prostřednictvím systému rychlého varování přes našeho veterináře varování na stole. Profesora Charlese Perrowa zatím nebudeme brát v potaz, zejména, pokud nevíme, jestli od roku 2012 nezměnil svůj názor, což se zdá být pravděpodobné.
V současné době se za nejzávažnější zdravotní riziko u ryb považuje obecně možná kontaminace PCB nebo obsah methylrtuti. To jsou věci, které aktuálně sledujeme. O zvýšené radioaktivitě jsem u komečního zboží za 25 let praxe zatím neslyšel.
s pozdravem
Pavel Domkář

Karel Majer

To vím že Fukušima byla před 5 lety umím číst – 5 let po jaderné katastrofě japonské elektrárny Fukušima se ukazuje, že následky nenese zdaleka jen Japonsko.

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru