Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Lahodné sety 3 argentinských nebo 6 francouzských vín s oceněním

Nenechte si ujít nové nabídky podniku VelkoVinotéka.cz

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

Varianta:

Set 6 francouzských vín z vinařství Jean Paul
Vyprodáno
Ukončeno
499 Kč

V ceně varianty:

Doručení:

Osobní odběr na provozovně
Zdarma (3 prac. dny)

Osobní odběr WE|DO ULOŽENKA (1 836 poboček)
59 Kč (4 prac. dny)

Česká pošta
99 Kč (4 prac. dny)

Messenger
129 Kč (4 prac. dny)

DPD
135 Kč (4 prac. dny)

In-Time
135 Kč (4 prac. dny)

Místa osobního odběru:

VelkoVinotéka.cz

Modletice 108, Modletice, areál Wilson tenis centrum 

Kafesha

Vratislavova 18/34, Praha – Vyšehrad, Kavárna a obchod 

Když se řekne Jean Paul, vybaví se vám jen Belmondo? Pak je ta pravá chvíle dojít pro skleničky na víno.

Pusťte k sobě domů francouzskou nonšalanci nebo argentinský temperament a radost ze života. Objednejte si set tří kvalitních vín z argentinského vinařství Estampa nebo šestici z francouzského vinařství Jean Paul.

Set 3 vín z vinařství Estampa

Cuvée Cabernet Sauvignon, Reserva, 2013, Estampa, 0,75 l

Ocenění: Prague Wine Trophy 2014 – zlatá medaile

Odrůdové složení: 70 % Cabernet Sauvignon x 15 % Malbec x 15 % Syrah

Suché víno intenzivní rubínově červené barvy. Výrazná přítomnost zralých černých a červených plodů (švestky, jahody) se stopami pražených kávových zrn a francouzských dubových sudů. Ohromující koncentrace a struktura, dobrá vyváženost, velký potenciál pro další zrání, plná chuť s jemnými stopami čokolády a dlouhý závěr.

Vinifikace: Hrozny prochází studenou macerací při teplotě 8 °C po 4 dny, fermentací při teplotě 28 – 30 °C po dobu 15 – 18 dní s přečerpáváním, následnou macerací, malolakticou fermentací a nakonec víno zraje 10 měsíců v dubových sudech. Všechny sudy jsou z francouzského dubu a pouze 20 % je nových.

Doporučujeme podávat k pečeným masům a zvěřině, uzenému masu, ne příliš pikantním steakům a k sýrům, obzvláště typu camembert.

  • Alkohol: 14,0 % obj.
  • Doporučená teplota podávání: 16–18 °C
  • Skladujte při teplotě 6–10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 4–8 let.

Cuvée Syrah, Reserva, 2012, Estampa, 0,75 l

Ocenění: Prague Wine Trophy 2012 – zlatá medaile

Odrůdové složení: 95 % Syrah x 5 % Viognier

Suché víno intenzivní nafialovělé barvy s rubínovými odlesky. Ve vůni dominuje černé a červené ovoce s podtóny bílých květin a meruněk. Koncentrované, přesto však velmi jemné víno s plným tělem, hebkými kulatými taniny, lehkými kouřovými podtóny a s příjemně ovocitým dozvukem.

Vinifikace: Hrozny obou odrůd se mísí hned po třídění, následuje 5ti denní macerace za studena (8 °C), kvasí tak společně při počáteční teplotě 28 °C, která je poté snížena na 25 °C. Zrání 8 měsíců (80 % vína ve francouzských dubových sudech a 20 % v amerických sudech).

Doporučujeme podávat k pečeným masům a zvěřině, uzenému masu, ne příliš pikantním steakům a k sýrům, obzvláště typu camembert.

  • Alkohol: 14,5 % obj.
  • Doporučená teplota podávání: 16–18 °C
  • Skladujte při teplotě 6–10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 4–8 let.

Cuvée Carmenére, Reserva, 2013, Estampa, 0,75 l

Ocenění: 

  • Prague Wine Trophy 2014 – zlatá medaile
  • Wine Advocate (Robert Parker) USA – 90 bodů

Odrůdové složení: 85 % Carmenére x 10 % Syrah x 5 % Cabernet Sauvignon

Suché víno intenzivní purpurově červené barvy, plné aroma zralých, tmavých bobulí, zejména ostružin, borůvek a lesních plodů. Chuť nabízí stopy zralého lesního ovoce a hladkých tříslovin. Toto víno má fantastickou kyselinku a velmi dobrý ovocitý výraz, je plné a komplexní s dlouhotrvajícím dozvukem.

Vinifikace: Třídění hroznů, odstopkování a jemné stlačení, následuje macerace v nerezových tancích 4 dny. Poté jsou hrozny fermentovány při 28 – 30 °C s přečerpáváním. Po dokončení fermentace je víno ponecháno několik dní v klidu a následně macerováno. Malolaktická fermentace a zrání v sudech z francouzského dubu (30 % nových) po dobu 12 měsíců.

Doporučujeme podávat k pečeným a grilovaným masům, ne však příliš kořeněným, dále pak ke zrajícím sýrům a lehce pikantním těstovinovým pokrmům.

  • Alkohol: 14,0 % obj.
  • Doporučená teplota podávání: 16–18 °C
  • Skladujte při teplotě 6–10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 4–8 let.

Set 6 vín z vinařství Jean Paul

Červené – Cuvée Rouge Jean Paul Rouge VdP Gascogne

Ocenění: China Best Value Wine Awards 2012 – bronzová medaile

Odrůdové složení: 100 % Cabernet Sauvignon

Přátelské ovocité Grenache s troškou kořeněného Syrahu. V chuti se objevují švestky a jahody, které celkovou chuť vína zakulacují. Vynikající, nekomplikované víno se středním tělem, jemné a ovocité.

Doporučujeme podávat ke grilovaným pokrmům.

Vinifikace: Hrozny jsou umístěny do fermentačních tanků a jsou zchlazeny, aby se zpomalil průběh fermentace a aby víno získalo co nejlepší ovocité příchutě. Macerace trvá 5–10 dní a poté jsou hrozny lisovány v pneumatickém lisu.

  • Doporučená teplota podávání: 14–16 °C
  • Skladujte při teplotě 6–10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3–5 let od lahvování.

Růžové – Cuvée Rosé Jean Paul Rosé VdP Gascogne

Ocenění: IWC 2011 – bronzová medaile

Odrůdové složení: 100 % Tannat

Suché víno s živou světle jahodově růžovou barvou. Aroma červených bobulí, na okraji trocha exotického ovoce. V chuti příjemné bobulovité ovoce ve spojení s hebkým dozvukem a dobrou strukturou. Velmi svěží a ovocité víno.

Doporučujeme podávat k mnoha pokrmům, např. k thajskému zelenému curry.

Vinifikace: Víno je vyráběno studenou macerací, kdy se rmut zchlazuje na cca. 18 – 20 °C a dochází k postupnému uvolňování barvy. Když se docílí požadovaného odstínu, víno se finálně vylisuje a nechá dokvasit v nerezových tancích, opět při kontrolované teplotě. Výsledkem je čisté ovocité víno s osvěžující kyselinkou.

  • Doporučená teplota podávání: 10–12 °C
  • Skladujte při teplotě 6–10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2–4 let od lahvování.

Bílé – Cuvée Blanc Jean Paul Blanc VdP Gascogne

Ocenění:

  • Sommelier Wine Awards 2012 – stříbrná medaile
  • Sommelier Wine Awards 2011 – stříbrná medaile

Odrůdové složení: Ugni blanc x Colombard x Mauzac

Suché svěží víno s příjemnou vůní, pikantní příchutí a osvěžujícím dozvukem. Charakter křehkého zeleného ovoce v chuti s živou kyselinkou. Ovocité víno s velmi čistým dozvukem.

Doporučujeme podávat jako aperitiv nebo podáváme s rybími pokrmy jako treskou s hráškem nebo jednoduše se zeleninou či salátem.

Vinifikace: Poté co jsou hrozny dopraveny do sklepa, jsou zchlazeny pomocí CO2, prochází macerací po dobu 5–15 hodin, poté jsou lisovány v pneumatickém lisu. Alkoholická fermentace začíná přidáním kvasinek, po jejím dokončení se víno nechává na sedlinách aby získalo maximální svěžest.

  • Doporučená teplota podávání: 10–12 °C
  • Skladujte při teplotě 6–10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3–5 let od lahvování. 

Prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let je zakázán. Při osobním převzetí zboží můžete být vyzváni k prokázání plnoletosti. Pokud nebude možné věk spolehlivě ověřit, nedojde k předání zaslaného zboží.

Adresa pro případné vrácení zboží:

Velkovinotéka s.r.o., 251 70 Modletice 108

Alergeny
1

Obiloviny obsahující lepek

pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2

Korýši

a výrobky z nich

3

Vejce

a výrobky z nich

4

Ryby

a výrobky z nich

5

Podzemnice olejná (Arašídy)

a výrobky z nich

6

Sójové boby (Sója)

a výrobky z nich

7

Mléko

a výrobky z něj

8

Skořápkové plody

mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9

Celer

a výrobky z něj

10

Hořčice

a výrobky z ní

11

Sezamová semena (Sezam)

a výrobky z nich

12

Oxid siřičitý a siřičitany

v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13

Vlčí bob (Lupina)

a výrobky z něj

14

Měkkýši

a výrobky z nich

Upozornění:

Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky. 

Nahoru