Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.
Čerstvě pražená káva z Brazílie Pico Mirante Organic – MAXI balení 500g
Nenechte si ujít nové nabídky podniku Darka Company s.r.o.
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornit na nové nabídkyNenechte si ujít nové nabídky podniku Darka Company s.r.o.
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornit na nové nabídkyPřihlášením k odběru vyjadřujete souhlas s podmínkami užití Slevomat.cz. Přečtěte si také informace o tom, jak zpracováváme osobní údaje.
Upozornění nastaveno
Přehled nabídky
Varianta:
Způsob mletí – zrno
408 Kč
−30 %
285 Kč
|
Způsob mletí – jemné mletí – turecká káva
408 Kč
−30 %
285 Kč
|
Způsob mletí – střední mletí – espresso, mocca
408 Kč
−30 %
285 Kč
|
V ceně varianty:
500 g plantážní čerstvě pražené kávy Brazílie Pico Mirante Organic 100% Arabica.
Doručení:
Osobní odběr Zásilkovna
(9 091 poboček)
39 Kč
(12 prac. dní)
PPL
69 Kč
(12 prac. dní)
V ceně varianty:
500 g plantážní čerstvě pražené kávy Brazílie Pico Mirante Organic 100% Arabica.
Doručení:
Osobní odběr Zásilkovna
(9 091 poboček)
39 Kč
(12 prac. dní)
PPL
69 Kč
(12 prac. dní)
V ceně varianty:
500 g plantážní čerstvě pražené kávy Brazílie Pico Mirante Organic 100% Arabica.
Doručení:
Osobní odběr Zásilkovna
(9 091 poboček)
39 Kč
(12 prac. dní)
PPL
69 Kč
(12 prac. dní)
Doručuje obchod:
V dnešní nabídce vám nabízíme 500 g plantážní čerstvě pražené kávy Brazílie Pico Mirante Organic 100% Arabica. Tato káva je poctivě pěstovaná na soukromé farmě. Káva se pěstuje ve výšce 1000 m. n. m.. Tato káva se vyznačuje chutí mandlí a nugátu, která přechází do čokolády a lískového oříšku.
Popis kávy
- Brazílie Pico Mirante Organic
- Poctivě pěstovaná na soukromé farmě. Výborná káva s vyjímečnou chutí v BIO kvalitě.
- Káva se pěstuje ve výšce 1000m. n. m.. Chuť mandlí a nugátu, která přechází do čokolády a lískového oříšku.
- Region: Sul de Minas
- Plantáž: Fazenda Passeio
- Odrůdy arabiky: Mundo Novo Acaia Icatu bourbon
- Farmář: Adolfo Henrique Viera Ferreira Nad. v.: 1000 m
Plantáž má rozlohu 130 ha s průměrnou roční produkcí kávy 4000 žoků / 60kg. Sběr kávy probíhá v období května až července a je zpracovávána suchou metodou. Na základě zvýšené poptávky o kávu, při níž by mohli zákazníci sledovat její původ, vznikl „Projekt sledování původu kávy – Traceability project“. Káva je kupovaná v rámci projektu a zákazník se tímto způsobem dostane přímo na farmu, kde si vybere svou kávu nejvyšší kvality. Díky tomuhle projektu je reálná cena nad tržní hodnotu vyplacena přímo pěstitelům. Pico Mirante je semi-washed (praná) přírodní brazilská 100% Arabica, která je pěstována na plantáži „Fazenda Passeio“ v oblasti „Sul de Minas“.
Zpracování a degustace kávy Brazílie Pico Mirante
Káva pochází z krásných a čistých plantáží. Sklizeň, následná manipulace s kávou a její samotné pražení probíhá velmi přesně a šetrně.
Kávovník Kávová semena jsou plody rostliny zvané kávovník. Jedná se o plod podobný naší třešni, nejen tvarem ale i barvou, která bývá v době sklizně červená nebo červenofialová. Uvnitř plodu jsou ukryta dvě proti sobě položená semena – kávová zrna. Pravlastí kávovníku je africký kontinent, konkrétně Etiopie. Odtud se káva dostala do Arábie, která je považována za kolébku kávy. V současné době se ovšem kávovníky pěstují po celém světě. Všude v oblastech, kde je pro jejich růst příznivé podnebí a kde jsou vhodné přírodní podmínky. Kávovníky v průběhu svého růstu potřebují dostatek vláhy i slunce, proto se jim nejlépe daří ve vlhkém tropickém pásmu. Druhy Existují tři základní druhy kávovníků, které se odlišují růstem, svými nároky na pěstování i finální chutí kávy. Oblast, ve které kávovník roste, má rovněž vliv na chuť kávy, kávovníky pěstované ve vyšších nadmořských výškách poskytují kávová zrna jemnější a také s nižším obsahem kofeinu. Mezi nejvýznamnější druh kávovníku patří Arabský kávovník. Roste ve vysokých nadmořských výškách. Kávovníky rostoucí v těchto výškách jsou méně odolné proti škůdcům a chorobám, jsou také velmi choulostivé na mrazíky. Vyhovují mu mírnější teploty nepřesahující 24 °C. Plody poskytují nejkvalitnější kávová zrna. Káva z tohoto druhu má nízký obsah kofeinu a její chuť je jemná a nasládle lahodná. Tvoří až 70 % z celkové produkce kávy na světě. Její zpracování je poměrně náročné, zrna se zpracovávají takzvanou „mokrou metodou“, což znamená, že káva projde procesem fermentace. Tento způsob zpracování je finančně náročnější, a proto je také výsledná cena této kávy vyšší než u ostatních druhů. Zpracování a přípravy Nejčastěji a nejvíce se pije káva ze zrnek druhu arabika. Aby výsledná káva byla co nejlepší chuti, záleží nejen na odrůdě pěstovaných kávovníků, ale především na sklizni plodů, následném zpracování kávových zrn, na správném pražení, uskladnění a expedování kávových žoků. Každá z těchto dílčích prací má svoje pevná pravidla a jejich nedodržení se vždycky na výsledné chuti kávy negativně projeví. Zdraví Káva dehydratuje, čili je vhodné servírovat ji společně se sklenicí čisté vody. Čerstvost kávy Káva vydrží opravdu čerstvá pouze několik dní max. týdnů. Pražená káva je tepelně opracovaný produkt. Obsahuje těkavé látky a oleje, které na vzduchu i v různých atmosférách žluknou. Většina prodávaných káv jsou vyčpělé kávy. Již žluklé. Ať se jedná o obyčejné nejlevnější kávy typu robusta, tak i kávy renomovaných značek, na které lidi nenechají dopustit. Mletí zrnkové kávy Při přípravě kávy je nejlépe umlít pouze tolik kávy, kolik se přímo spotřebuje – mletá káva si nedokáže dlouho držet své aroma, které rychle ztrácí (asi do 15 minut po umletí). Orientační hrubost mletí:
Plantážní káva Tímto pojmenováním se typicky rozumí jakostní jednodruhová káva, která má původ v nějakém konkrétním zeměpisném místě, kde byla sbírána. Podle těchto oblastí se také odvíjí konkrétní typické chuťové vlastnosti kávy. |
Způsoby přípravy kávy 1/ Turecká káva - zalévaná druh mletí: velmi jemné teplota vody: 95°C, převařit, nechat chvilku odstát, aby vody nevřela, zalít 2/ Profi esspresso druh mletí: jemnější esspresso, přechod mezi tureckou kávou a esspressem teplota vody: 85 –90°C tento druh přípravy je určen pro pressomaty, esspresso se dělá pomaleji než klasické espresso a docílíme lepší pěny 3/ Esspresso druh mletí: středně hrubé mletí teplota vody: 85 –90°C tento druh přípravy je určen pro pressomaty 4/ Mocca druh mletí: o stupeň hrubší mletí než na esspresso, středně hrubé až hrubší mletí teplota vody: 100°C 5/ Překapávaná káva – příprava v kávovaru druh mletí: hrubé mletí teplota vody: 100°C 6/ French Press konvice s posuvným sítkem, kde po zalití necháme kávu louhovat, poté stlačíme sítkem na dno a scedíme druh mletí: hrubé mletí teplota vody: 90° – 95°C doba louhování: 3 –4 minuty |
Adresa pro případné vrácení zboží:
Sídlo firmy Darka Company:
komerční areál PROTOTYPA, Hudcova 533/78c, 61200, Brno.
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.