U zajíce je nová česká pivovarská restaurace od historického pivovaru ze města Kynšperk nad Ohří. V její kuchyni se vaří to nejlepší, co se u nás vařilo, vaří a bude vařit. Pan Brož (doslova kouzelník s chmelem a sladem), který vyrábí pivo již skoro čtyřicet let, vám zde natočí několik druhů piva značky Kynšperský zajíc. Pan Doležal, který je králem českých kuchařů, vám zde nabídne chody, které si budete chtít bezpochyby objednat ještě jednou.
Samozřejmě, že v Praze existuje mnoho míst, kde se můžete dobře najíst a kde si můžete vypít dobré pivo, ale naše restaurace „U zajíce“ má něco navíc. Abyste pochopili proč, musíme se přenést do historie. V restauraci „U zajíce“ se totiž ponoříte nejen do atmosféry starých tradičních pivnic, ale i do kulinářské tradice. A zároveň vás zavedeme do světa hudby, jejích velikánů a jejího dědictví.
Naše pivo:
V restauraci “U Zajíce” Vám nabídneme ochutnávku sady piv: 6 sklenice různých druhů „Zajíce“. Všechny z nich jsou vařeny podle starých receptur a z těch nejlepších českých surovin – chmele a sladu. Vedoucí sládek pán Brož osobně sleduje technologii přípravy pěnového českého zlata. Druhy se liší v hustotě a chuti, ale každý tu najde něco pro sebe. A dokonce i dámy budou spokojené: v naší restauraci jim nabídneme medové kynšperské pivo, které se vaří podle starých receptur z 19. století. A jejich dámský doprovod si zde může okusit pivo „Casanova“. A neudělá chybu.
Pivo je vařeno tradičním způsobem bez žádných chemických látek. Pivo je nefiltrované a nepasterizované.
Naše kuchyně:
Když jednou ochutnáte naší domácí husí paštiku s brusinkovým džemem, nikdy si již nekoupíte paštiku v obchodě. Vrcholem kulinářského zážitku mezi prvními chody je staročeská polévka „zelňačka“, což je něco mezi polévkou s kyselým zelím a ruskou „soljankou“. Podáváme ji v pánvi pro 3–4 osoby s vepřovým masem, kuřecím masem a tradičními českými klobásami uvnitř. Králík pečený na smetaně nebo pivě je recept od pradědečka našeho šéfkuchaře Pana Doležala. Tento tajný recept „ se snaží získat výzvědné služby ze sedmi států“. Pivovarské bramboráčky jsou bramborové placky s vařenými otrubami – jsou připraveny podle historického receptu a jedl je sám král Rudolf II. Tehdejší kuchař za něj od krále obdržel šlechtický titul. A konečně, pivní zmrzlina z tmavého ležáku. Myslíte si, že to není možné? “U Zajíce” je všechno možné!
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2
Korýši
a výrobky z nich
3
Vejce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
6
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9
Celer
a výrobky z něj
10
Hořčice
a výrobky z ní
11
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.