Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Kurz Wine Specialist Basic

4,6 / 5 Wine Master Praha - Braník  (mapa) 11 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Wine Master

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

5,0
Veronika
Varianty (1)

Člověk nemusí být profesionál, aby mohl vínu lépe porozumět. Postačí pouze chtít se naučit něčemu novému, chuť k vínu a chuť navštívit, pro začátek, náš základní kurz Wine Specialist Basic.

Kurz je úvodem do světa vína. Je určen všem, kteří chtějí pochopit základní rozdíly  mezi víny, jejich rozdělení podle mnoha faktorů (způsob zpracování, cukernatost, apelace). 

Účastníci se dozví jak se víno zpracovává, základní rozdíly mezi způsoby zrání vína a rozdíly mezi jednotlivými víny (šumivá, bílá, růžová, červená). Součástí kurzu je i praktická část s degustací, kde se účastníci kurzu dozví, jak se víno správně ochutnává, jaké základní vjemy se v něm sledují, jak správně víno servírovat, jakou ideální teplotu by měla vína mít a mnoho dalších informací potřebných pro to, aby se člověk neztratil ve vinařském světě.

Osnova kurzu:

  • základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)
  • rozdělení vín podle vinařského zákona ČR, FR, I
  • zpracování + zrání vína
  • jak správně degustovat víno
  • světové vinařské velmoci

Délka trvání : 4 hodiny

V ceně je zahrnuta ochutnávka vín z různých koutů světa (min.10 vzorků), malé občerstvení a studijní materiály.

Pro ty, kteří svoje vzdělávání berou vážně, je tento kurz základním průřezem do problematiky vín a také vstupenkou do certifikovaných kurzů Wine Specialist.

Špičková lektorka

Věnovat se vám bude Ing. Iveta Steinerová, přední odborník v oblasti enologie. Specialista na italská vína a neúnavná propagátorka vinařské kultury v ČR. Absolvovala roční studium „Enologie – sommelierství“ vč. degustátorských zkoušek v Itálii. Profesionálně se vínem zabývá od roku 2005. Vyškolila stovky pracovníků v oboru gastronomie i zájemců o vína z řad široké veřejnosti.

Spolupracuje s uznávanými světovými kritiky vín. Hodnotí vína v mezinárodních odborných komisích. Pravidelně publikuje v odborných periodikách a ročenkách. Účastníci kurzů mají zaručenu maximální profesionalitu a entuziasmus.

Nahoru