Že je ve víně pravda, ví každý. Porozumět jí ale umějí jen skuteční odborníci. Rozšiřte jejich řady díky kurzům Wine Specialist.
Ponořte se do světa vína a získejte znalosti, kterými překvapíte nejen své přátele. Naučte se nejen správně degustovat víno, užít si jeho krásnou jiskru a plnou chuť, ale také poznat případné vady, jako je „sirka“ nebo korek“.
Na výběr jsou tyto kurzy:
Kurz Wine Specialist Basic
Kurz Wine Specialist I. (včetně diplomu)
Balíček kurzů Wine Specialist I. + Wine Specialist II. + Wine Specialist Expert (včetně diplomů)
Kurz Basic je samostatný a obsahuje základní informace. Dozvíte se o hlavních světových odrůdách a oblastech. Hlubší znalosti můžete získat v kurzech I., II. a Expert, které na sebe navazují a odkryjí vám mnoho podrobností ze světa vín.
Aktuální termíny najdete na webu, průběžně budou doplňovány další. Voucher platí až do dubna, takže ho můžete věnovat i jako dárek.
Wine Specialist Basic
Kurz vás uvede do světa vína a je určen všem, kteří chtějí pochopit základní rozdíly mezi víny i jejich rozdělení. Ochutnáte vína z různých světových oblastí, dozvíte se, jak víno správně degustovat a mnoho dalších užitečných informací.
Základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)
Rozdělení vín podle vinařského zákona ČR, FR, I
Zpracování + zrání vína
Jak správně degustovat víno
Ampelografie révy
Světové vinařské velmoci
Kurz trvá 4,5 hodiny. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 8 vzorků), malé občerstvení a studijní materiály.
Wine Specialist I.
Kurz s certifikátem pro všechny, kteří chtějí vínu lépe porozumět, poznat základní způsoby jeho zrání i výroby. Pochopíte rozdíly mezi víny, odrůdami a oblastmi.
Základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)
Zpracování + zrání vína
Charakteristika nejznámějších odrůd a jejich ochutnávka
Jak správně degustovat víno
Gastronomické spojení
Kurz je rozdělen do 2 dnů vždy po 4,5 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 10 vzorků) a malé občerstvení.
Wine Specialist II.
Kurz navazuje na Wine specialist I. Účastníci si prohloubí znalosti o zrání, zpracování vína, dozví se o historii vinohradnictví a typických vlastnostech nejznámějších vinařských regionů.
Dezertní vína, znalost výroby, nejznámější dezertní vína, ochutnávka
Odrůda Ryzling Rýnský, nejvyhlášenější oblast Mosela, ochutnávka moselkých Ryzlingů
Piemonte, oblast, odrůdy, ochutnávka
Toskánsko, oblast, odrůdy, ochutnávka
Argentina a její Malbech
Bordeaux – terroir, charakteristika, ochutnávka
Tvary skla a jejich vliv na víno
Vady vína
Kurz je rozdělen do 2 dnů vždy po 4,5 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 12 vzorků) a malé občerstvení.
Wine Specialist Expert
Kurz navazující na úrovně I. a II. Prohlubuje znalosti o odrůdách a vinařských oblastech. Výuka je zaměřena na umění degustace a sensorického hodnocení vín.
Ochutnávka z černých sommelierských skleniček (4 vína)
Kurz je rozdělen do 2 dnů vždy po 4,5 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 20 vzorků) a malé občerstvení.
Špičková lektorka
Věnovat se vám bude Ing. Iveta Steinerová, přední odborník v oblasti enologie. Specialista na italská vína a neúnavná propagátorka vinařské kultury v ČR. Absolvovala roční studium „Enologie – sommelierství“ vč. degustátorských zkoušek v Itálii. Profesionálně se vínem zabývá od roku 2005. Vyškolila stovky pracovníků v oboru gastronomie i zájemců o vína z řad široké veřejnosti.
Spolupracuje s uznávanými světovými kritiky vín. Hodnotí vína v mezinárodních odborných komisích. Pravidelně publikuje v odborných periodikách a ročenkách. Účastníci kurzů mají zaručenu maximální profesionalitu a entuziasmus.
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2
Korýši
a výrobky z nich
3
Vejce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
6
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9
Celer
a výrobky z něj
10
Hořčice
a výrobky z ní
11
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.