Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

108 Kč za luxusní italskou čokoládu Domori s mořskou solí v ceně 144 Kč

4,6 / 5 Českavárna Portheimka Praha - Žižkov  (mapa) 5 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Českavárna Portheimka

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky
Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

5,0

Velká spokojenost, moc dobrý kafíčko. Trošku dražší, ale chutná dobře.

Akoala
Varianty (1)

Čokoláda Domori D-Fusion je ochucená mléčná tabulka s obsahem kakaové složky 45%. Je připravená z vysoce kvalitních kakaových bobů Arriba (typ kakaovníku Forastero), který se pěstuje v Ekvádoru. Do této jemné a krémové čokolády je přimíchána mořská sůl Guérande, která pochází z Bretaně. Čokoláda je jemná, hladká s lehkou chutí po medu a nugátu.

Čokoláda je držitelem bronzové medaile z Academy of Chocolate London z roku 2009 v kategorii Nejlepší ochucená mléčná čokoláda.

Složení čokolády:

Kakaová složka (kakao, kakaové máslo) 45%, třtinový cukr, plnotučné práškové mléko, mořská sůl Guérande (max 0,4%), sojový lecitin.

Hmotnost a velikost:

75 g, 113 × 113 × 15 mm

Čokoládovna Domori pochází z italského None a byla založena v roce 1994. Vyrábí výtečnou výběrovou čokoládu, které dominuje řada čokolád z kakaa Criollo, které pochází z jejich plantáže v jižní Americe.

Jak ochutnávat kvalitní čokoládu?

Udělejte si příjemnou chvíli, odpočiňte si od shonu všedního dne, relaxujte. Vezměte si kousek čokolády a prozkoumejte ji zrakem. Je tmavá? Světlá? Nemá na sobě šedý povlak? (pokud ano, tak čokoláda prošla teplotním šokem, který ovlivnil kakaové máslo. Není to na škodu po chuťové stránce, jen to ovlivňuje vzhled čokolády.) Mezi prsty kousek čokolády zlomte a přičichněte. Měli byste cítit velké množství příjemných vůní a zároveň by čokoláda měla zlomením příjemně prasknout. Pokud se tak nestalo, čokoláda byla buď špatně zpracována, nebo obsahuje malé množství kakaového másla, které bylo nahrazeno rostlinnými tuky. Nyní čokoládu ochutnejte – jemně ji rozkousněte a nechte ji rozplynout na jazyku. Vnímejte pozorně všechny chutě, které se z čokolády uvolňují – je čokoláda hořká, kyselá, sladká? Cítíte ovoce, rostliny, karamel, mléko, ořechy? Vychutnejte si všechny chutě, které Vám čokoláda poskytla. Pokud budete chtít ochutnávat další čokoládu, vyčkejte chvíli. Některé čokolády mají dlouhý ocásek. Před dalším vzorkem si vypláchněte ústa čistou vodou, abyste připravili jazyk na další přísun chutí.

Doporučení

Kvalitní čokolády vyrobené z ušlechtilých kakaových bobů zpracovaných s láskou a poctivostí doporučujeme vychutnávat bez přítomnosti rušivých chuťových elementů jako je například káva, cigareta atp. Jen tak necháte chutě čokolády plně vyniknout na Vašem jazyku a vězte tomu, že rozdíl je veliký. Vychutnejte si kousek kvalitní čokolády bez předsudků či velkých očekávání a prémiová čokoláda Vám ukáže vše co se v ní skrývá – požitek z čokolády není je o cukru. Nejlepší požitek budete mít z těchto čokolád nalačno s ideálně vypláchnutými ústy čistou vodou.

Nahoru