Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

1090 Kč za 3 hodinový kurz sushi v hodnotě 3600 Kč. Neuvěřitelná sleva 70 %

KurzSushi.cz Praha  (mapa) 12 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku KurzSushi.cz

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

Varianty (1)

Místo a čas

Kurzy probíhají v prestižní pražské restauraci Občanská plovárna, která se nachází kousek od zastávky metra Malostranská, nebo přes most nedaleko Pařížské ulice. Celý kurz trvá zhruba 3 hodiny a probíhá v jednotlivých termínech 16:00 – 19:00 nebo 19:30 – 22:30 hodin.

Začátek kurzu

Na začátku jsou účastníci poučeni o bezpečnosti a dostanou obecné instrukce k samotné přípravě. Následně jsou rozděleni dle počtu do menších skupinek, obvykle o 3 – 4 účastnících.

První blok kurzu

V prvním bloku kurzu se naučíme připravit suroviny potřebné pro výrobu sushi. Dostaneme se také k výrobě 4 základních druhů sushi. Konkrétně se první blok skládá s následujících kroků:

  • Seznámení se s obecnými surovinami na přípravu sushi a japonské kuchyně.
  • Příprava speciální octové rýže z vybraných druhů.
  • Krájení zeleniny, příprava rýžových nudlí.
  • Příprava používaných ryb a mořských plodů.
  • Výroba Sashimi. Syrová ryba nakrájená na plátky s rýží a nudlemi.
  • Nigiri – japonská rýže upravená do válcového tvaru a zdobená vybraným druhem ryb.
  • Maki sushi, výroba nejznámějších sushi rolek.
  • A nakonec Temaki suhi do kornoutu – mořská řasa plněná rýží, zeleninou a syrovou rybou.

Přestávka

Následuje 10 minutová přestávka, během které probíhá ochutnávka pravého japonského Saké a sushi, které bylo připraveno v prvním bloku.

Druhý blok kurzu

V druhém bloku se naučíme některé další složitější pokrmy, které k sushi neodmyslitelně patří.

  • Smažení ryby Hirame.
  • Vaření tradiční polévky Ton Jiru a Misoramen.
  • Příprava salátu Kaisen Sarada a Sake Sunomo.
  • Smažení zeleninové tempury v kukuřičném těstíčku.
  • Příprava Ebi tempura z krevet Black Tiger.

Závěr

Na konci kurzu je prostor na případné dotazy. Následuje rozloučení a odchod domů.

 

Nahoru