Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.
Victa – tyčinka pro život: 10 zdravých tyčinek po 50 g
Nenechte si ujít nové nabídky podniku Bonfood.cz
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornit na nové nabídkyNenechte si ujít nové nabídky podniku Bonfood.cz
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornit na nové nabídkyPřihlášením k odběru vyjadřujete souhlas s podmínkami užití Slevomat.cz. Přečtěte si také informace o tom, jak zpracováváme osobní údaje.
Upozornění nastaveno
Přehled nabídky
V ceně:
- 10× tyčinka Victa (1 tyčinka = 50 g)
- tyčinka lovců a sběračů, 750 mg omega 3 nenasycených kyselin
- proteinová tyčinka obohacená o Lactobacillus, jogurtová poleva
- extrémně nízký glykemický index
- doporučená dávka: 2–3× týdně jedna tyčinka
- Expirace: 23. 6. 2017
Podívejte se i na ostatní produkty firmy Bonfood.cz a využijte možnost zakoupení více produktů v jedné objednávce za jedno dopravné.
Můžete využít do:
29. 3. 2017
Doručení:
Doprava BonFood
100 Kč
(5 dní)
Jak objednat zboží:
- Přejděte do internetového obchodu www.bonfood.cz.
- Registrujte se nebo rovnou přihlaste.
- Zadejte své PSČ do zeleného rámečku a ověřte si limit objednávky pro dopravu zdarma (doprava zdarma je nad 700 Kč nebo nad 1000 Kč). Po použití voucheru bude cena produktu 0 Kč, abyste dosáhli na dopravu zdarma, je nutné přiobjednat další zboží z nabídky e‑shopu. Zboží zakoupené na Slevomatu se nezapočítává do limitu pro získání dopravy zdarma.
- Vložte do košíku Victa 10×50 g, popřípadě doplňte košík dalším zbožím ze sortimentu, abyste dosáhli na dopravu zdarma.
- Otevřete nákupní košík kliknutím na ikonku košíku v pravé horní části stránky.
- Do černého rámečku Slevomat (vlevo dole) zadejte kód voucheru a stiskněte tlačítko Použít slevový kód. Abyste mohli zadat slevový kód, musíte být přihlášeni.
- Stiskněte zelené tlačítko Pokračovat v objednávce.
- Vyplňte svou fakturační adresu, stiskněte tlačítko Pokračovat.
- Vyplňte svou dodací adresu, stiskněte tlačítko Pokračovat.
- Z nabízených možností vyberte termín doručení zásilky.
- Vyberte způsob platby.
- Potvrďte objednávku.
Kde uplatnit:
Bonfood.cz
Nella Domkářová
Víte, jak chutná zdraví? Jako Victa!
Výživová tyčinka, pro chvíle, kdy nemáte přístup k pestré stravě, obsahující základní živiny, tedy bílkoviny, cukry, tuky v optimálním poměru, bohatě obohacená o omega-3 nenasycenou kyselinu eikosopentaenovou (EPA).
Při konzumaci běžné stravy, třeba na cestách, pokud si ji prostě nemůžete připravit sami, narážíme na pět základních problémů:
- Vysoký obsah jednoduchých cukrů
- Vysoký obsah nasycených tuků a nízký obsah nenasycených, absence omega 3
- Nízký obsah vlákniny
- Nízký obsah bílkovin
- Obsah trans-nenasycených mastných kyselin a dalších nevhodných příměsí
Při tvorbě naší tyčinky Victa jsme se snažili o takové složení, které by eliminovalo tyto problémy a poskytlo vám řešení, když momentálně nemáte přístup ke zdravé stravě. Victa je koncipovaná jako občasná náhražka stravy, není určena jako monodieta, nezabývali jsme se vůbec otázkou minerálů nebo vitamínů, protože si myslíme, že pokud se někdo alespoň trochu snaží žít zdravě a konzumuje pestrou stravu, je otázka vitamínové malnutrice v dnešní době naprosto okrajová.
Tyčinka je zcela ojedinělá je ve vysokém obsahu EPA, kdy vám umožní
nahradit konzumaci mořských ryb v případě, že k nim zrovna nemáte
denní přístup, nebo když vám prostě nechutnají. Jedna tyčinka vám
bohatě pokryje denní potřebu EPA. Tím opět nechceme v žádném případě
říci, že dokonale nahradí konzumaci ryb, pouze poskytne denní dávku EPA
tam, kde nemáte jinou možnost, navíc v kombinaci s ostatními živinami.
Victa obsahuje Lactobacillus. Ten nemá rád příliš kyselé prostředí
žaludku, proto ho dáváme třikrát inkapsulovaný, takže se kapsule
postupně rozpouští a aktivuje až v tlustém střevě. Tyčinka obsahuje
i inulín, což je vláknina, která se štěpí taky až v tlustém střevě
a funguje jako probiotikum právě pro Lactobacillus. Výsledkem je pozitivní
vliv na rozvoj střevní mikroflóry.
Co konkrétně Victa řeší
Vysoký obsah jednoduchých cukrů v potravě spojený s inzulínovou rezistencí, je dnes vnímán jako jeden z hlavních problémů ve výživě. Inzulín ovlivňuje zásadním způsobem metabolismus cukrů, ovlivňuje transport cukrů z krve do buňky a současně rovnováhu tvorby a uvolňování tukových zásob.
Divíte se, jak může souviset ukládání tuků s inzulínem, o kterém každý přece ví, že na něm závisí hladina cukru v krvi? Velmi zásadním způsobem. Začtěte se do problematiky inzulínu hlouběji.
Mechanismus působení inzulínu se vyvíjel miliony let. Cukry se vyskytovaly v přírodních formách, obvykle byla jejich konzumace provázena i paralelní konzumací vlákniny, např. u ovoce, a tak si organizmus zvykl, že rychlost prostupu cukrů do krve byla zřejmě v podstatě stálá, relativně pomalá. Rychlost vylučování inzulinu do krve tak, aby stačil doregulovat hladinu cukru se jídlo od jídla moc nelišila. Ten, za pomoci inzulínových receptorů, způsobil dopravu glukózy dovnitř buňky, inaktivoval se, a tak jak klesala hladina cukru v krvi, klesala paralelně i hladina inzulínu. V důsledku průmyslové revoluce došlo k zásadní změně v potravinářském průmyslu a trh byl a je zaplaven obrovským množstvím jednoduchého cukru. Ten je levný, má dlouhou trvanlivost, dobře chutná, je ideální zboží. Jenže náš organismus se vyvíjel miliony let a neumí si s tak rychlou změnou poradit. Co se stane, jestliže si dopřejete koncentrovaný sacharid (cukr) třeba v podobě suché housky? Obsahuje čistý škrob, který se rychle promění v cukr, který začne prostupovat do krve, výrazně rychleji než třeba cukr z ovoce, jehož vstřebání brzdí vláknina, obsažená v ovoci. V tomto případě se, bohužel, vyplaví výrazně víc inzulínu, než je potřeba. Co se stane? Cukry se rychle z krve dostanou do buňky, ale přetrvává vysoká hladina inzulinu v krvi. Jenže v krvi už hladina poklesla a to dále zatěžuje regulace, takže nakonec se hladina cukru v krvi udrží, ale za cenu, že inzulín příliš blokuje nabídku mastných kyselin z tukových zásob do krve a neudělá se ani dost rezervního škrobu v játrech. Svaly méně pracují s tuky jako energetickým zdrojem a o to více potřebují glukózu. Dostanete dříve hlad. Pokud nechcete zbytečně ukládat tuky a chcete je naopak používat jako zdroj energie, musíte se vyhnout kolísání inzulínu v krvi a jeho vysokým hladinám. Tím se vyhnete i návalům hladu. Z dlouhodobého hlediska se ale v případě vysokých hladin inzulínu skrývá ještě jedna zrádná past. Inzulínové receptory, ty si můžete zjednodušeně představit jako takové pumpičky, které se vysunou při určitých hladinách inzulinu z buňky a zachytnou molekulu glukózy a dopraví ji dovnitř buňky, tak tyto receptory při opakujících se vysokých hladinách inzulínu jakoby zleniví, stávají se rezistentní a vyžadují stále vyšší a vyšší impulz, tedy vyšší a vyšší hladinu inzulinu. Přirovnal bych to, jako když cvičíte psa, když si zvykne na to, že na něj křičíte – na povely, dávané potichu, nebude reagovat. A vyšší hladiny inzulinu vám znemožňují dosáhnout na vaše tukové zásoby. To je ovšem jen detail, daleko podstatnější je, že vysokou spotřebou inzulínu si prostě vyčerpáte Langerhansovy ostrůvky, které produkují inzulín a přivoláte brzký nástup cukrovky. Je prokázána souvislost inzulínové rezistence a infarktu myokardu, hypertenze, aterosklerózy, obezity. Rovněž dochází ke snížení syntézy glykogenu a jeho skladování, to je velmi důležité třeba pro regeneraci po tréninku nebo i pro podání výkonu. Řešení kupodivu není zase tak složité, byť asi nepopulární – pohyb a strava. Při dostatečně velkém fyzickém zatížení, řekněme více než 45 minut o intenzitě vyšší než 65 % maximální tepové frekvence, se zlepšuje výrazně citlivost inzulínových receptorů – klidně i o polovinu – a tato zvýšená citlivost přetrvává 24 hodin i více. To je možná největší benefit cvičení pro širokou populaci, jen zatím nedoceněný. Pro laiky, tohle je intenzita cvičení, která se dá zhruba odhadnout tak, že se pohybujete na hraně toho, kdy ještě můžete při cvičení mluvit bez lapání po dechu. Ale opravdu na hraně. Pokud, vzhledem k věku nebo zdravotnímu stavu tuto intenzitu nezvládáte, nezoufejte, prostě adekvátně se snižující se intenzitou prodlužte dobu zatížení. Strava – dodržovat vždy, při každém jídle, pestré složení stravy, vláknina, tuky i bílkoviny zpomalují prostup cukrů do krve. Proto jsme pro vás vyvinuli Victu, kde jsou poskládány všechny mikroživiny tak, aby po její konzumaci docházelo k co nejnižšímu zvýšení hladiny cukru v krvi. Při nadměrné konzumaci tyčinek bez jejich dostatečného zapití vodou můžete mít při intenzivním sportování zpočátku pocit diskomfortu v břiše z důvodu zvýšení obsahu vlákniny na hodnotu, na kterou nemusíte být zvyklí. Naprostá většina lidí, včetně závodních sportovců si ale na toto množství vlákniny (hojně zapíjené vodou) zvykne. Doporučujeme proto kozumovat Victu po očekávaném sportovním výkonu, i z hlediska zabudovávání bílkovin, ty se do 30 minut po výkonu zabudovávají výrazně efektivněji |
Zajímat by vás mohly také cukry obsažené v tyčince Victa.
Glukóza – primární zdroj energie, monosacharid D-Glukóza je nezbytná pro fungování lidského těla, je základním a nejrychlejším zdrojem energie pro všechny tělesné tkáně. Pro některé lidské buňky, zejména pro buňky mozku a červené krvinky, je glukóza jediným zdrojem energie, bez kterého se neobejdou. Tyto tkáně spotřebují za 24 hodin přibližně 150 g glukózy. Je-li příjem v potravě nižší nebo nerovnoměrný, chybějící glukózu získává organismus štěpením zásobního glykogenu procesem glykogenolýzy. Při poklesu hladiny glukózy se ze žláz s vnitřní sekrecí (z pankreatu a z nadledvinek) začnou uvolňovat kontraregulační hormony (glukagon a adrenalin), které mobilizují její tvorbu. Glykogen je uložen především v játrech a také ve svalstvu v množství od 150 do 400 g, podle situace, ve které se organismus nalézá. V případě, že jsou zásoby glykogenu vyčerpány, vytváří si organismus nezbytné množství glukózy přeměnou tělesného tuku pomocí glukoneogeneze. Při stresu a při delším hladovění se jako zdroj pro tvorbu glukózy využívá také bílkovin ze svalů i za cenu oslabování jejich funkce. Fruktóza – monosacharid, doplní glykogen rychleji než glukóza prostřednictvím fosfátu xylulozy. Jediný orgán v lidském těle, který dokáže metabolizovat fruktózu, jsou játra. Polysacharidy – nemají tak rychlý prostup do krve. |
Tyčinka Victa má vysoký obsah nasycených tuků, nízký obsah nenasycených a potěší absence omega 3.
Ideální poměr nasycených a nenasycených tuků v potravě by byl asi 1:2, reálně, bohužel, je výrazně vyšší poměr nasycených tuků. Zejména pro sportovce nebo pro těžce fyzicky pracující je zvýšená potřeba živočišných bílkovin spjata se zvýšenou konzumací nasycených tuků obsažených v mase nebo živočišných tucích. Nenasycené tuky najdete obecně v rostlinných tucích, s výjimkou palmového. Pouze u ryb a částečně v některých rostlinných olejích (řepkový) je vysoký obsah omega 3 nenasycených kyselin. Je prokázán antisklerotický účinek při konzumaci EPA a při konzumaci 250 mg denně bylo prokázáno podstatné snížení úmrtnosti na infarkt. |
Do tyčinky Victa jsme se snažili v rámci výrobních možností dostat co nejvyšší podíl nenasycených tuků vzhledem k nasyceným, ale protože nenasycené tuky jsou obecně tekuté, poměr, kterého jsme dosáhli, je pro nás zatím nejvyšším možným. Protože víme, že je velmi obtížné jak z důvodů praktických, tak i z důvodů stravovacích návyků dodržet průměrný denní přísun EPA, obohatili jsme Victu o EPA. Jedna tyčinka denně vám bohatě zajistí požadovaný příjem EPA, obsahuje 750 mg.
V tyčince je použit olivový olej. Tuky v tyčince zajišťují zdroj energie mimo cukry a jsou také nutné pro zpomalení prostupu cukrů z tyčinky do krve. EPA a látky v olivovém oleji (hlavně mononeasycená kyselina olejová) jsou vysoce prospěšné pro zdraví. EPA je klíčový prvek pro metabolismus tuků a tvorbu správných eikosanoidů, má vasodilatační účinek, snižuje shlukování agregaci krevních destiček, má protizánětlivý účinek.
Informace o transmastných kyselinách v tyčince Victa.
Transnenasycené mastné kyseliny – vznikají při nedodržení přesných technologických postupů při ztužování rostlinných tuků, jsou ale i třeba v mléce (včetně mateřského) nebo v mase. Jsou silný aterogen, zvyšují hladinu LDL cholesterolu. Mimo jiné jsou právě velmi často v polevách různých tyčinek, cukrářských výrobcích, pečivu. V tyčince Victa nejsou žádné transmastné kyseliny. V rámci objektivity musíme ale říci, že výrobce připouští teoretickou možnost obsahu 0,06 g transmastných kyselin na 100 g výrobku, tedy v jedné tyčince 0,03 g trasmastnýchkyselin. Výrobce se tím preventivně kryje, protože připouští, že zcela 100% není schopen garantovat nulu. Ovšem testování deseti různých vzorků u výrobce neprokázalo obsah transmastnýchkyselin. Maximální doporučená dávka transmastných kyselin je asi 2 g na osobu a den, čím nižší, tím lépe. I v případě, že by výrobce polevy dosáhl nejhoršího deklarovaného obsahu, museli byste sníst více než 65 tyčinek Victa za den k dosažení maximální doporučené dávky. |
Nízký obsah vlákniny v běžné stravě
Naše strava obsahuje podstatně méně vlákniny než například běžná strava středomořská. Máme také neobyčejně vysoký výskyt nádorů tlustého střeva, jejichž četnost zřejmě s nízkou konzumací vlákniny souvisí. Navíc vláknina, zejména rozpustná, výrazným způsobem zpomaluje prostup cukrů do krve. Inulín přidaný do tyčinky funguje navíc jako probiotikum pro Lactobacillus, který Victa také obsahuje. Napomáhá tak rozvoji správné střevní mikroflóry. |
Upozornění: Victa není určena jako náhražka přirozené, pestré stravy, je to doplněk stravy na cesty a pro chvíle, kdy se nemůžete zdravě stravovat. V žádném případě nelze používat Victu jako jedinou součást jakékoliv diety, např, redukční.
Složení a glykemický index tyčinky Victa
Složení tyčinky VICTA
Glykemický index tyčinky Victa v porovnání s chlebem
|
Informace k dopravě
Firma vám za 100 Kč doručí objednávku až domů. Abyste měli dopravu zdarma, je nutné překročit objednávkový limit 700 nebo 1000 Kč. Limit se odvíjí od toho, v jaké zóně se nachází vaše dodací adresa. Přesnou výši limitu se dozvíte, když zadáte PSČ dodací adresy do zeleného rámečku v horní části e‑shopu BonFood.
Protože cena tyčinek bude po uplatnění voucheru v e‑shopu 0 Kč, potřebujete přiobjednat další zboží nad 700, případně 1000 Kč.
Podívejte se i na ostatní produkty firmy Bonfood.cz a využijte možnost zakoupení více produktů v jedné objednávce za jedno dopravné.
Jak objednat zboží
- Přejděte do internetového obchodu www.bonfood.cz.
- Registrujte se nebo rovnou přihlaste.
- Zadejte své PSČ do zeleného rámečku a ověřte si limit objednávky pro dopravu zdarma (doprava zdarma je nad 700 Kč nebo nad 1000 Kč). Po použití voucheru bude cena produktu 0 Kč, abyste dosáhli na dopravu zdarma, je nutné přiobjednat další zboží z nabídky e‑shopu. Zboží zakoupené na Slevomatu se nezapočítává do limitu pro získání dopravy zdarma.
- Vložte do košíku Victa 10×50 g, popřípadě doplňte košík dalším zbožím ze sortimentu, abyste dosáhli na dopravu zdarma.
- Otevřete nákupní košík kliknutím na ikonku košíku v pravé horní části stránky.
- Do černého rámečku Slevomat (vlevo dole) zadejte kód voucheru a stiskněte tlačítko Použít slevový kód. Abyste mohli zadat slevový kód, musíte být přihlášeni.
- Stiskněte zelené tlačítko Pokračovat v objednávce.
- Vyplňte svou fakturační adresu, stiskněte tlačítko Pokračovat.
- Vyplňte svou dodací adresu, stiskněte tlačítko Pokračovat.
- Z nabízených možností vyberte termín doručení zásilky.
- Vyberte způsob platby.
- Potvrďte objednávku.
Zákazník má právo odstoupit od koupě voucheru v zákonem stanovené lhůtě 14 dnů (stornovat voucher) před objednáním zboží v internetového obchodu www.bonfood.cz.
Samotný výrobek nelze vrátit v zákonem stanovené lhůtě 14 dnů – viz ust. § 1837 písm. e) občanského zákoníku – jedná se o dodávku zboží, které podléhá rychlé zkáze.
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.