Domácí sommelier: Odpolední vinařský kurz spojený s degustací

Varianta: Podívejte se na další variantu Neděle 22. 1. 2017
7 zákazníků
do konce

V ceně varianty:

Kurz Domácí sommelier vč. degustace vín

  • Termín: neděle 22. 1. 2017 od 14 do 18 hod. 
  • Místo: MLSOUN Institut kávy a vína
  • náplň kurzu:
    • Původ a historie vína
    • Proces pěstování, sklizně a výroby vína
    • Odrůdy, názvy, kategorizace, zatřídění vína a hodnocení
    • Zdarma degustace vín z jižní Moravy a ze světa
    • Jak správně vybírat a nakupovat víno
    • Vinařské rozdíly a zvyklosti v jednotlivých zemích
    • Stanete se Sommeliérem doma i v restauraci
    • Certifikát o absolvování kurzu
    • Degustace vín a základy snoubení vín s jídlem 

Platnost voucheru:

Od 1. 12. do 27. 2. 2017

Omezení:

Podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let je zakázán. Na kurzu můžete být vyzváni k prokázání plnoletosti. Pokud nebude možné věk spolehlivě ověřit, nelze se zúčastnit degustace vín.

Podmínky uplatnění:

  • Rezervace: Nutná předem na degustace@mlsoun.eu nebo tel. 725 885 596. Při rezervaci sdělte kód voucheru.
  • Kurz je limitován počtem – max. je 35 účastníků.
Více informací jak uplatnit voucher

Kde uplatnit:

Mlsoun – Institut kávy a vína

Špitálská 183/2, Hradec Králové

Dnes otevřeno 8:00–0:00
Parkování:
Internet zdarma
Bereme karty
U nás se nekouří
Vemte děti, máme koutek!
Letní zahrádka
Domácí mazlíčci vítáni

Říká se: Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem. Naučte se jazyk ze všech nejkrásnější a začněte plynně hovořit řečí vína.

Dáte si rádi skleničku dobrého vína, ale při výběru občas tápete? Zapiště se do kurzu Domácí sommelier a naučte se, jak správně vína rozeznávat, jak je hodnotit, vybírat a nakupovat. Zkušený sommelier Petr Kupček vás během jednoho odpoledne seznámí s nezbytnými základy a jako správný vinař vám dá okoštovat několik vzorků. Praxí se totiž člověk učí nejlépe.  

Kurz vám poskytne ucelené vědomosti o víně a hodí se začátečníkům i pokročilejším včetně personálu vinoték. Až si příště půjdete vybrat víno, budete působit jako profesionál a zajisté vyberete to nejlepší.

Náplň kurzu:

  • Původ a historie vína
  • Proces pěstování, sklizně a výroby vína
  • Odrůdy, názvy, kategorizace, zatřídění vína a hodnocení
  • Degustace vín z jižní Moravy a ze světa
  • Jak správně vybírat a nakupovat víno
  • Vinařské rozdíly a zvyklosti v jednotlivých zemích
  • Degustace vín a základy snoubení vín s jídlem

Získáte znalosti o vinařských zákonitostech jednotlivých zemí, osvojíte si základy technologie vína i základní sommelierské dovednosti. Nejpříjemnější částí je degustace, při které poznáte snoubení vín s jídlem. Připraveny budou sýrové mísy, pečivo i karafa vody. Na konci kurzu dostanete certifikát o absolvování. 

O lektorovi

Kurzem vás provede skutečný odborník. 

Petr Kupček je:

  • Barista, sommelier, degustátor, lektor, majitel kavárny a vinárny Mlsoun
  • Certifikovaný barista ve školách Roberta Trevisana i Michala Křižky
  • Certifikovaný pražič kávy
  • Spolupracovník České televize v pořadu Černé ovce o kvalitě kávy
  • Technický porotce v soutěži Mistr kávy
  • Účastník mnoha soutěží a výstav vín doma i v zahraničí 
Kalkulace ceny

Další informace

  • Rezervace: Nutná předem na degustace@mlsoun.eu nebo tel. 725 885 596. Při rezervaci sdělte kód voucheru.
  • Kurz je limitován počtem – max. je 35 účastníků.
Storno podmínky

Rezervovaný termín můžete zrušit nejpozději týden dopředu, jinak voucher propadá.

Hodnocení podniku

Martina

Výborná vína a moc pěkný výklad o vínech, výrobě vína a sommelierství.

2. 11. 2016
Lucka

Ochutnávka vín, seznámení s nejvýznamnějšími víny světa, příjemná atmosféra.

27. 2. 2015
Jana

Úplně vše

27. 2. 2015
Jaroslava

..tato akce byla víc než zajímavá a rozšířila mi obzory v oblasti kávových vědomostí včetně výborné ochutnávky!
Chválím skvělou organizaci a doporučuji všem kávomilcům!

26. 2. 2015

Všechna hodnocení