Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Domácí sommelier: Odpolední vinařský kurz spojený s degustací

4,6 / 5 Mlsoun Hradec Králové  (mapa) 16 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Mlsoun

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

4,0

Výborná vína a moc pěkný výklad o vínech, výrobě vína a sommelierství.

Martina
Varianty (2)

Říká se: Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem. Naučte se jazyk ze všech nejkrásnější a začněte plynně hovořit řečí vína.

Dáte si rádi skleničku dobrého vína, ale při výběru občas tápete? Zapiště se do kurzu Domácí sommelier a naučte se, jak správně vína rozeznávat, jak je hodnotit, vybírat a nakupovat. Zkušený sommelier Petr Kupček vás během jednoho odpoledne seznámí s nezbytnými základy a jako správný vinař vám dá okoštovat několik vzorků. Praxí se totiž člověk učí nejlépe.  

Kurz vám poskytne ucelené vědomosti o víně a hodí se začátečníkům i pokročilejším včetně personálu vinoték. Až si příště půjdete vybrat víno, budete působit jako profesionál a zajisté vyberete to nejlepší.

Náplň kurzu:

  • Původ a historie vína
  • Proces pěstování, sklizně a výroby vína
  • Odrůdy, názvy, kategorizace, zatřídění vína a hodnocení
  • Degustace vín z jižní Moravy a ze světa
  • Jak správně vybírat a nakupovat víno
  • Vinařské rozdíly a zvyklosti v jednotlivých zemích
  • Degustace vín a základy snoubení vín s jídlem

Získáte znalosti o vinařských zákonitostech jednotlivých zemí, osvojíte si základy technologie vína i základní sommelierské dovednosti. Nejpříjemnější částí je degustace, při které poznáte snoubení vín s jídlem. Připraveny budou sýrové mísy, pečivo i karafa vody. Na konci kurzu dostanete certifikát o absolvování. 

O lektorovi

Kurzem vás provede skutečný odborník. 

Petr Kupček je:

  • Barista, sommelier, degustátor, lektor, majitel kavárny a vinárny Mlsoun
  • Certifikovaný barista ve školách Roberta Trevisana i Michala Křižky
  • Certifikovaný pražič kávy
  • Spolupracovník České televize v pořadu Černé ovce o kvalitě kávy
  • Technický porotce v soutěži Mistr kávy
  • Účastník mnoha soutěží a výstav vín doma i v zahraničí 
Nahoru