Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Domácí barista – teoretický i praktický kurz pro vášnivé kávomily s degustací

4,6 / 5 Mlsoun Hradec Králové  (mapa) 9 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Mlsoun

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

5,0

Pofesionální přístup, milá atmosféra.

kateřina
Varianty (2)

Příprava dobrého espressa je v mnohém stejná jako hraní pexesa. Na poprvé správné kartičky obrátíte jen náhodou, ale po chvíli už víte, kam máte sáhnout.

Chtěli byste umět vyjmenovat kávové odrůdy stejně bryskně jako abecedu? A doma byste si nejraději vařili kafíčko lahodné jako z kavárny? Tak hurá na tenhle kurz! Vybírat můžete rovnou ze 2 termínů. Pokud se považujete za opravdové kávomily, prostě si ho nesmíte nechat ujít. 

Na kurzu vám do hlavy nalijí užitečná fakta o kávě, a tak nejspíš už příští návštěvu kavárny prožijete z pohledu odborníka. Seznámíte se s historií kávy, s procesem pěstování, sklizně i pražení. Dozvíte se vše o jednotlivých druzích a odrůdách a osvojíte si kávové názvosloví. Také prokouknete ty nejčastější mýty o kávě a po absolvování kurzu se budete moct před kamarády pěkně vytahovat. 

Kurz není jenom o teorii, ale také o praxi a zábavě. Ovládnete na něm všechny dostupné způsoby přípravy kávy, a to od espressa po french press, moka konvičku i džezvu. Mléko se naučíte našlehat tak, aby mělo správnou konzistenci a už na první pohled okouzlilo bohatou pěnou. A aby se vám teorie a praxe spojily v jedno, několik káv na závěr ochutnáte. Degustovat budete jak ty plantážní, tak exkluzivní gurmánské.

V kávovém oboru se budete vzdělávat v přátelském prostředí královéhradeckém Institutu kávy a vína Mlsoun, a to pod vedením jejího majitele Petra Kupčeka – baristy, sommeliéra a degustátora, který mimochodem spolupracoval s ČT při vytváření pořadu Černé ovce o kvalitě kávy. Působí jako technický porotce v soutěži Mistr kávy a je to certifikovaný pražič. 

Nahoru