Šestihodinový kurz začíná teoretickým úvodem, kde se dozvíte
základy o tom, co se pod názvem káva vlastně skrývá, jaké existují
druhy kávy a jak se liší a jak mají vypadat, když jsou správně
připravené. Zároveň si všechny nově nabyté informace vyzkoušíte při praktické přípravě nápojů.
Kurzem vás provede profesionální barista Richard
Stehlík, majitel značky Cafe d´Elvert, který zaškoluje obsluhu
v nejlepších restauracích a kavárnách (např. v restauraci Marcela
Ihnačáka nebo La Bouchée Brno).
Cílem kurzu je přiblížit možnosti přípravy kávy v domácích
podmínkách pro amatérské nadšence.
Pokud si přinesete vlastní kávovar, poradí vám barista s jeho
nastavením, abyste si připravili exkluzivní kávu také v domácích
podmínkách. Nemáte-li domácí kávovar, přesvědčíte se, že kvalitní
stroj na domácí přípravu espressa se dá pořídit levněji, než si možná
myslíte.
Kurzy mají maximální počet 10 účastníků, což umožňuje
opravdu individuální přístup. V případě větší skupiny lze
dohodnout i individuální termín.
|