Klobáskárna

Praha – Vinohrady, Mánesova 1642/83
 5,0/5 (3x)

Tento podnik nemá aktuálně žádnou nabídku

Pokud máte o nabídku zájem, dejte nám to vědět a my to zařídíme.

Nebo se podívejte přímo do kategorií

Recenze a hodnocení

5,0
Pouze ověřená hodnocení 
Všechna hodnocení pochází od zákazníků, kteří zakoupili a využili službu podniku na Slevomat.cz
Pouze ověřená hodnocení 
Všechna hodnocení pochází od zákazníků, kteří zakoupili a využili službu podniku na Slevomat.cz
Podrobné hodnocení
Prostředí 5,0
100%
Průběh rezervace 5,0
100%
Personál 5,0
100%
Kvalita služeb 5,0
100%

Filtry

O nás

Společnost Klobáskárna se od svého založení v roce 2008 specializuje na dovoz francouzských uzenářských výrobků. Importuje široký sortiment tradičních suchých klobás, ale v produktové nabídce firmy najdete i klobásy s různými příchutěmi jako např. s ořechy, sýry, masovými směsmi nebo třeba s ovocem.
Radost a chuť spojená s konzumací prostých produktů nás vedla i k dovozu některých dalších specialit jako vepřové panenky, baskického choriza, bayonnské šunky, francouzského pršutu, různých terin apod.
Dbáme na to, aby dovoz všech našich produktů probíhal z místa výroby až do našich skladů za přísného zachovávání evropských norem o bezpečnosti potravin. Všechny klobásy nesou v souladu s českou právní úpravou štítek v českém jazyce a mají vyznačené datum spotřeby a ostatní náležitosti. Skladovací prostory podléhají pravidelným kontrolám pověřených hygienických a veterinárních úřadů.
Námi nabízené výrobky pocházejí z Francie, přesněji z kraje Auvergne, patřícího do oblasti Francouzského středohoří (Le Massif Central), kterému se díky rozlehlým chráněným přírodním oblastem přezdívá také zelený kraj.
Klobásky jsou z 70% – 98% vyráběny z vepřového masa. Jednotlivé příchutě jsou tvořeny přídavkem dalších vybraných druhů masa. Nabízenou škálu výrobků tedy obohacují klobásy s kachním, srnčím, kančím ale i klokaním masem. Krom toho u nás nejdete i klobásky s příměsí ovoce jako např. s fíky s jedlými kaštany či klobásky se sýrem – např. s modrou plísní Bleu d’Auvergne nebo kozím sýrem a dále také velice oblíbené klobásky s ořechy.

Protože usilujeme o zachování znalci oceňované typické chuti vycházející z tradiční francouzské lidové gastronomie, klademe u nabízených výrobku důraz na jejich domácký charakter výroby.

V každé etapě výrobního procesu se klobásky rodí podle receptury vycházející z prastarého umu:

1. Přísný výběr masa

2. Předemletí masa

3. Konečné mletí a zapracování dalších přísad

4. Narážení (plnění přírodního vepřového střívka vzniklou směsí)

5. Dušení (etapa, během které ztrácí klobása nadbytečnou vodu a získá důležitou mikrobiální flóru)

6. Sušení, zušlechtění, dozrávání – doba sušení je přísně dodržována po dobu několika týdnů (v průměru se jedná o 4 – 6 týdnů).

Ke vzniku opravdu dobrých věcí potřebuje příroda čas. I my dopřáváme našim klobáskám čas potřebný ke zrání, jenom tak mohou ze sebe vydat to nejlepší.

Náš klobáskový sortiment
Klobásky se sýrem:
• se sýrem s modrou plísní Bleu d’Auvergne
• s kozím sýrem
• s camembertem

Klobásky s masem:
• kachním
• kančím
• srnčím
• býčím
• jelením
• bažantím
• klokaním
• kachním se zeleným pepřem
• oslím masem
• klasická vepřová
• klasická vepřová podkova

Klobásky s ovocem nebo plody:
• s fíky
• se sušenými rajčaty
• s hříbky
• s jedlými kaštany

Klobásky s ořechy:
• s vlašským oříškem
• s lískovým oříškem

Speciální klobásky:
• s pepřem
• s provensálským kořením
• se smaženou cibulkou
• s papričkou Espelette

Podle jednotlivých typů se váha klobásek pohybuje mezi 160 – 200 gramy, v průměru pak kolem 180 gramů na kus.

Uchovávání
Uchovávání klobásek v domácích podmínkách není obtížné:

Pokud máte rádi klobásky suché, uložte je Vaší kuchyni tak, aby měly dobrý přístup ke vzduchu a byly chráněny před přímým slunečním svitem a teplotám vyšším než 28°C. Jestli dáváte přednost měkčím klobáskám, zabalte je jednoduše do utěrky a uložte do nižších polic Vaší chladničky.
Pokud klobásky nespotřebujete do 15 minut od nákupu, můžete je uchovávat až po dva měsíce .

Plíseň na klobáskách je zdravotně nezávadná, jedná se o ušlechtilou plíseň, která dodává zároveň francouzským klobáskám jejich typickou chuť. Jedná se o naprosto normální jev (jako např. plíseň u sýrů camembert).

Tradiční klobásky tvoří jádro našeho sortimentu distribuovaného v České republice již od roku 2008.

Zobrazit více

Klobáskárna

Mánesova 1642/83, Praha - Vinohrady, Obchod s francouzskými delikatesami "Le Marché"

Le Marché – tučné a zdravé

Mánesova 1642/83, Praha – Vinohrady, Obchod s francouzskými delikatesami „Le Marché“ 

Vybavení a služby

Prostor není bezbariérový
Bereme karty
Nahoru